tartă de dovleac cu tahini  2 ani

Tartă de dovleac cu tahini

de Andreea
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

95

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

O combinație interesantă într-o rețetă deosebită de tartă cu dovleac – tartă de dovleac cu tahini. Foarte gustoasă și sănătoasă.

O combinație interesantă într-o rețetă deosebită de tartă cu dovleac – tartă de dovleac cu tahini. Foarte gustoasă și sănătoasă.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem prin a coace dovleacul ca aici.
  2. Pentru crustă: amestecăm făinurile cu sarea și zahărul într-un bol încăpător. 
  3. Apoi adăugăm smântâna de cocos și amestecăm cu o spatulă până capătă o consistență sfărâmicioasă.
  4. În pasta tahini adăugăm 4 linguri de apă de cocos sau apă obișnuită și omogenizăm.
  5.  Turnăm peste celălalt amestec. Dacă mai este nevoie, adăugați câte o lingură de apă până rezultă un aluat legat. 
  6. Îl ținem la congelator într-o folie alimentară cel puțin 15 min înainte de a-l folosi.
  7.  În acest timp pregătim compoziția. După ce dovleacul s-a răcit, îl transformăm în piure. 
  8. Încorporăm și restul ingredientelor. La final adăugăm ouăle bătute și amestecăm ușor.
  9. Scoatem aluatul din congelator chiar înainte de a-l folosi. 
  10. Coacem crusta într-o tavă de 20 cm diametru, în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
  11.  Înțepăm aluatul cu o furculiță și îl dăm la cuptor timp de 20 min. 
  12. Adăugăm și compoziția și mai coacem încă 40 minute.

Începem prin a coace dovleacul ca aici.

*Se poate înlocui și cu unt din lapte de vacă.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8JzoGv