tartă de dovleac cu tahini  2 ani

Tartă de dovleac cu tahini (de la 2 ani)

de Andreea
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

30

Timp de gătire

95

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

O combinație interesantă într-o rețetă deosebită de tartă cu dovleac – tartă de dovleac cu tahini. Foarte gustoasă și sănătoasă.

O combinație interesantă într-o rețetă deosebită de tartă cu dovleac – tartă de dovleac cu tahini. Foarte gustoasă și sănătoasă.

Tartă de dovleac cu tahini

plăcintă de dovleac cu tahini

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru crustă:
– 1 cană făină albă
– 1 cană făină integrală
– 100 g smântână de cocos (laptele gros care se găsește la conservă)*
– ½ cană tahini
– 3 Lg zahăr brun
– câteva Lg de apă de cocos sau apă obișnuită
– o priză de sare de mare

Ingrediente pentru compoziție:
– 1kg ½ dovleac
– ½ cană tahini
– 2 ouă
– 2 Lg făină albă
– 4 Lg zahăr
– mirodenii: scorțișoară, vanilie, nucșoară

Mod de preparare:
Începem prin a coace dovleacul ca aici.

Pentru crustă: amestecăm făinurile cu sarea și zahărul într-un bol încăpător. Apoi adăugăm smântâna de cocos și amestecăm cu o spatulă până capătă o consistență sfărâmicioasă.

În pasta tahini adăugăm 4 Lg de apă de cocos sau apă obișnuită și omogenizăm. Turnăm peste celălalt amestec. Dacă mai este nevoie, adăugați câte o Lg de apă până rezultă un aluat legat. Îl ținem la congelator într-o folie alimentară cel puțin 15 min înainte de a-l folosi. În acest timp pregătim compoziția.

După ce dovleacul s-a răcit, îl transformăm în piure. Încorporăm și restul ingredientelor. La final adăugăm ouăle bătute și amestecăm ușor.

Scoatem aluatul din congelator chiar înainte de a-l folosi. Coacem crusta într-o tavă de 20 cm diametru, în cuptorul preîncălzit la 180 grade. Înțepăm aluatul cu o furculiță și îl dăm la cuptor timp de 20 min. Adăugăm și compoziția și mai coacem încă 40 minute.

*Se poate înlocui și cu unt din lapte de vacă.

Sursă foto: http://flic.kr/p/8JzoGv

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Începem prin a coace dovleacul ca aici.
  2. Pentru crustă: amestecăm făinurile cu sarea și zahărul într-un bol încăpător. 
  3. Apoi adăugăm smântâna de cocos și amestecăm cu o spatulă până capătă o consistență sfărâmicioasă.
  4. În pasta tahini adăugăm 4 linguri de apă de cocos sau apă obișnuită și omogenizăm.
  5.  Turnăm peste celălalt amestec. Dacă mai este nevoie, adăugați câte o lingură de apă până rezultă un aluat legat. 
  6. Îl ținem la congelator într-o folie alimentară cel puțin 15 min înainte de a-l folosi.
  7.  În acest timp pregătim compoziția. După ce dovleacul s-a răcit, îl transformăm în piure. 
  8. Încorporăm și restul ingredientelor. La final adăugăm ouăle bătute și amestecăm ușor.
  9. Scoatem aluatul din congelator chiar înainte de a-l folosi. 
  10. Coacem crusta într-o tavă de 20 cm diametru, în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
  11.  Înțepăm aluatul cu o furculiță și îl dăm la cuptor timp de 20 min. 
  12. Adăugăm și compoziția și mai coacem încă 40 minute.

Comentarii