Top 5 rețete cu căpșuni

De ceva vreme, ne tot îmbie cu mirosul și gustul lor încântător prin piețe și grădini. De aceea, ne-am gândit să vă oferim cinci dintre cele mai căutate rețete cu căpșuni pe Diversificare.ro.

Căpșunile sunt reale surse de antioxidanți, precum fenolii. Aceștia dau culoarea roșie a fructelor aromate și susțin organismul în lupta cu radicalii liberi, contribuie la buna funcționare a inimii, reglează nivelul zahărului din sânge și au efect anti-inflamator. Mai mult decât atât, căpșunile au un conținut ridicat de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamine din complexul B, acid folic, potasiu și fibre.  Pentru mai multe informații despre căpșuni, vă invit să citiți articolul „Căpșunile – dulcele roșu”.

Deși ne putem bucura cel mai bine de gustul și beneficiile lor când le consumăm crude, căpșunile sunt delicioase și în deserturi sau gustări dulci.

Top 5 rețete cu căpșuni

Budincă de quinoa și căpșuni (de la 1 an)

Un preparat vegan, care poate fi  consumat și de părinți în timpul postului, dar și de copiii cu alergie la laptele de vacă, deoarece se folosește ca înlocuitor laptele de orez. Budinca poate fi folosită ca o gustare sau un desert bogat din punct de vedere nutritiv. Conține minerale, proteine, vitamine, antioxidanți, o mulțime de substanțe hrănitoare. Este un preparat extrem de aromat și răcoros, mai ales pentru că fructele se adaugă la final, fără a fi gătite.

Tartă cu căpșuni (de la 1 an)

Tarta cu căpșuni este un desert salvator când apar musafiri pe neașteptate sau pur și simplu când ai invitați și ești în întârziere. Se prepară ușor, cu puține ingrediente, pe care le avem oricând în casă și se coace în tihnă, în cel mult jumătate de oră. Suficient cât să strângi jucăriile și să îți schimbi hainele pătate cu supa de la prânz. Da… Ni se întâmplă tuturor.

Gem natural de căpşuni, fără zahăr (de la 1 an)

De când am devenit părinte, zahărul aproape că a dispărut din bucătărie și încerc să găsesc înlocuitori sau chiar să îl elimin cu totul din unele preparate. Sunt câțiva ani buni de când nu mai pun zahăr în gemuri sau compoturi, și nici conservanţi. Dacă vreți să păstrați aroma delicioaselor căpșuni, puteți folosi rețeta noastră de gem cu căpșuni, fără zahăr.

Gem raw cu semințe de chia (de la 1 an)

O alternativă fără foc la gemul clasic de căpșuni. Gemul cu semințe de chia păstrează savoarea și proprietățile fructelor proaspete și, în plus, este o rețetă rapidă și gustoasă.

Tort raw cu căpșune și afine (de la 1 an)

Recunosc că, de când am mâncat pentru prima dată torturi raw, am uitat de deserturile pe care le adoram în trecut. Cu gusturi echilibrate și intense datorită ingredientelor proaspete, deserturile preparate la rece păstrează și maximul de substanțe hrănitoare ale fructelor, semințelor, cerealelor sau nucilor folosite în compoziție. Pentru ocazii deosebite sau fără vreun motiv anume (pentru că nu avem nevoie de motive în plus pentru a mânca un preparat delicios și hrănitor), tortul cu căpșuni și afine este o alegere minunată.

Poftă bună să aveți și spor la bucătărit!

Foto: diversificare.ro