Supă de păstârnac cu sos de pătrunjel 7 luni

Supă de păstrânac cu sos de pătrunjel (de la 7 luni)

de Adelina
Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această supă de păstrânac cu sos de pătrunjel verde este un deliciu pentru întreaga familie. Gustul dulceag al păstârnacului va fi adorat de prichindei!

Chef Adelina ne încântă gusturile cu o rețetă deosebită: supă de păstârnac cu sos de pătrunjel. Cei mai mici membri ai familiei vor adora gustul dulceag al păstârnacului, dar vă asigurăm că este un deliciu pentru întreaga familie.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se curăţă şi se taie păstârnacul în cuburi (dacă mijlocul este aţos  se îndepărtează). 
  2. Se procedează la fel şi cu dovlecelul și ceapa, iar căţeii de usturoi se zdrobesc cu lama cuţitului.
  3.  Toate acestea se pun la fiert împreună cu frunzele de dafin, sarea şi puţin piper (opţional - sarea și piperul se folosesc doar pentru copiii mai mari de un an).
  4. Când sunt fierte legumele, se scurge lichidul rezultat, care se păstrează pentru a subţia supa. 
  5. Se pun toate legumele într-un blender, se mixează, iar apoi se adaugă laptele şi 100 ml din supa de legume păstrată.
  6. Pentru sosul de pătrunjel, se pune apa la fiert (cu sare, pentru copiii de peste 1 an), se adaugă pătrunjelul şi se lasă circa 1 minut, după care se scoate şi se ține câteva secunde sub un jet de apă rece.
  7. Smântâna pentru gătit se încălzeşte la foc mic, timp de circa 2 minute, smântâna pentru frişcă se bate cu ajutorul unui blender, după care se adaugă pătrunjelul şi cealaltă frişcă. La final, se asezonează cu sare, după gust.
  8. Acest sos se pune peste supa cremă, însă puteţi alege să nu îl folosiţi dacă o serviţi prichindeilor.
  9. Pentru montaj puteţi alege să puneţi ce doriţi, în exemplul meu am ales un ou de prepeliţă fiert, care a mers perfect cu gustul dulce al supei.   Poftă mare!
Se curăţă şi se taie păstârnacul în cuburi (dacă mijlocul este aţos  se îndepărtează). Se procedează la fel şi cu  dovlecelul și ceapa, iar căţeii de usturoi se zdrobesc cu lama cuţitului. Toate acestea se pun la fiert împreună cu frunzele de dafin, sarea şi puţin piper (opţional – sarea și piperul se folosesc doar pentru copiii mai mari de un an).

Când sunt fierte legumele, se scurge lichidul rezultat, care se păstrează pentru a subţia supa. Se pun toate legumele într-un blender, se mixează, iar apoi se adaugă laptele şi 100 ml din supa de legume păstrată.

Pentru sosul de pătrunjel, se pune apa la fiert (cu sare, pentru copiii de peste 1 an), se adaugă pătrunjelul şi se lasă circa 1 minut, după care  se scoate şi se ține câteva secunde sub un jet de apă rece.

Smântâna pentru gătit se încălzeşte la foc mic, timp de circa 2 minute, smântâna pentru frişcă se bate cu ajutorul unui blender, după care se adaugă pătrunjelul şi cealaltă frişcă. La final, se asezonează cu sare, după gust..

Acest sos se pune peste supa cremă, însă puteţi alege să nu îl folosiţi dacă o serviţi prichindeilor.

Pentru montaj puteţi alege să puneţi ce doriţi, în exemplul meu am ales un ou de prepeliţă fiert, care a mers perfect cu gustul dulce al supei.

Poftă mare!

Foto: diversificare.ro

Comentarii