gălbiori cu ceapă şi pătrunjel 3 ani

Gălbiori cu ceapă şi pătrunjel (de la 3 ani)

Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

În general cumpărăm din magazine ciuperci de cultură, dar pentru cine are norocul să găsească bureţi proaspeţi de munte, iată o mâncare super-savuroasă – gălbiori cu ceapă şi pătrunjel.

În general cumpărăm din magazine ciuperci de cultură, dar pentru cine are norocul să găsească bureţi proaspeţi de munte, iată o mâncare super-savuroasă – gălbiori cu ceapă şi pătrunjel.

Gălbiori cu ceapă şi pătrunjel

3768857263_93d7e511ef_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 Kg gălbiori (bureţi galbeni din zona montană)
– 2 legături de ceapă verde sau 4 cepe uscate medii
– 1 legătură de pătrunjel
sare
ulei

Mod de preparare:
Bureţii se curăţă de rădăcină şi se spală bine după care se fierb în apă cu sare timp de 30 de minute. Se scurge apa şi se gustă bureţii pentru a afla dacă au tras puţină sare şi dacă s-au fiert. Se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Între timp se pun într-un ceaun sau într-o oală de inox puţină apă şi ulei în care se sotează ceapa, acoperind-o cu un capac pentru a păstra aroma, până când se înmoaie.
Dacă folosiți ceapă verde nu o lăsați mai mult de 2 minute, ca să nu se ardă.

Între timp, bureții se toacă în bucăți mici şi se adaugă apoi peste ceapă. Se amestecă bine, iar pe deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt. Se mai lasă pe foc cam 7-8 minute.

Pentru un plus de gust puteți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie sau alte plante aromatice.

Sursa foto: https://flic.kr/p/6K3nXD

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Bureţii se curăţă de rădăcină şi se spală bine după care se fierb în apă cu sare timp de 30 de minute. 
  2. Se scurge apa şi se gustă bureţii pentru a afla dacă au tras puţină sare şi dacă s-au fiert. Se lasă la scurs într-o strecurătoare.
  3. Între timp se pun într-un ceaun sau într-o oală de inox puţină apă şi ulei în care se sotează ceapa, acoperind-o cu un capac pentru a păstra aroma, până când se înmoaie.
  4. Dacă folosiți ceapă verde nu o lăsați mai mult de 2 minute, ca să nu se ardă.
  5. Între timp, bureții se toacă în bucăți mici şi se adaugă apoi peste ceapă. Se amestecă bine, iar pe deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt. Se mai lasă pe foc cam 7-8 minute.
  6. Pentru un plus de gust puteți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie sau alte plante aromatice.

Comentarii