Gălbiori cu ceapă şi pătrunjel

Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

gălbiori cu ceapă şi pătrunjel 3 ani
Timp de preparare

20

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Gălbiori cu ceapă şi pătrunjel pentru un prânz minunat de gustos.

În general, cumpărăm din magazine ciuperci de cultură. Dar pentru cine are norocul să găsească bureţi proaspeţi de munte, iată o mâncare super-savuroasă – gălbiori cu ceapă şi pătrunjel.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Bureţii se curăţă de rădăcină şi se spală bine după care se fierb în apă cu sare timp de 30 de minute. 
  2. Se scurge apa şi se gustă bureţii pentru a afla dacă au tras puţină sare şi dacă s-au fiert. Se lasă la scurs într-o strecurătoare.
  3. Între timp se pun într-un ceaun sau într-o oală de inox puţină apă şi ulei în care se sotează ceapa, acoperind-o cu un capac pentru a păstra aroma, până când se înmoaie.
  4. Dacă folosiți ceapă verde nu o lăsați mai mult de 2 minute, ca să nu se ardă.
  5. Între timp, bureții se toacă în bucăți mici şi se adaugă apoi peste ceapă. Se amestecă bine, iar pe deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt. Se mai lasă pe foc cam 7-8 minute.

Pentru un plus de gust puteți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie sau alte plante aromatice.

Sursă foto: https://flic.kr/p/6K3nXD