Salată de fasole 2 ani

Salată de fasole (de la 2 ani)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Leguminoase

Timp de preparare

20

Timp de gătire

140

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Fasolea este foarte versatilă. Până nu demult, nici nu auzisem de salata de fasole însă, acum că am încercat reţeta, mi se pare delicioasă şi săţioasă. Copilul meu a fost cel mai entuziasmat pentru că a avut din nou ” teren de joacă” la masă.

Fasolea este foarte versatilă. Până nu demult, nici nu auzisem de salată de fasole însă, acum că am încercat reţeta, mi se pare delicioasă şi săţioasă. Copilul meu a fost cel mai entuziasmat pentru că a avut din nou “teren de joacă” la masă.

Salată de fasoleSalată de fasole

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se lasă fasolea la înmuiat peste noapte. A doua zi se spală  bine şi se pune la fiert. Se lasă să fiarbă clocotind preţ de aproximativ 15-20 de minute, după care se scurge apa și se clătește foarte bine. Se pune apă curată, rece sau preîncălzită şi se lasă din nou la fiert.

Fasolea fierbe destul de greu, în aproximativ două ore. După ce a fiert, se scurge toată apa. Ceapa şi mărarul se toacă mărunt și se adaugă peste fasole, cu piperul, sarea (după gust) şi uleiul. Eu folosesc ulei de floarea soarelui pentru această salată.

Se amestecă totul foarte bine şi se serveşte rece. Copiiilor le va plăcea să aleagă fiecare bobiţă din farfurie. Cel puţin al meu, aşa a facut.

Poftă bună!

Sursa foto: https://flic.kr/p/7Ctux3

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se lasă fasolea la înmuiat peste noapte. 
  2. A doua zi se spală bine şi se pune la fiert. 
  3. Se lasă să fiarbă clocotind preţ de aproximativ 15-20 de minute, după care se scurge apa și se clătește foarte bine. 
  4. Se pune apă curată, rece sau preîncălzită şi se lasă din nou la fiert.
  5. Fasolea fierbe destul de greu, în aproximativ două ore. După ce a fiert, se scurge toată apa.
  6. Ceapa şi mărarul se toacă mărunt și se adaugă peste fasole, cu piperul, sarea (după gust) şi uleiul. Eu folosesc ulei de floarea soarelui pentru această salată.
  7. Se amestecă totul foarte bine şi se serveşte rece. Copiiilor le va plăcea să aleagă fiecare bobiţă din farfurie. Cel puţin al meu, aşa a facut.   Poftă bună!

Comentarii