conopidă to go 1 an

Conopidă “to go” (de la 1 an)

Masă

Finger food

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

90

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

O nouă metodă de a-i oferi copilului tău o gustare gătită în casă: budinca de conopidă sau conopidă “to go”. O rețetă gustoasă și hrănitoare.

O nouă metodă de a-i oferi copilului tău o gustare gătită în casă: budinca de conopidă sau conopidă to go. Are un gust foarte bun.

Conopidă to go

7308581972_15835e8661_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– o conopidă medie
– 3 morcovi
– 3 cartofi
– 4-5 ouă 
– 200 g făină de grâu
– 0 jumătate de cană ulei (eu am folosit de floarea soarelui)
– două căni cu lapte
– două căni din supa în care s-au fiert legumele
– 200 g de caşcaval
– puţină sare

Mod de preparare:
Conopida se ţine în apă rece cu o jumătate de oră înainte de a fi gătită. Astfel se va curăţa mai bine. Se curăţă cartofii ş morcovii. Morcovii se taie rondele de 1 cm grosime, cartofii se taie cubuleţe.  Se rupe conopida în bucheţele. Morcovii şi cartofii se pun la fiert în apă cu puţină sare. Conopida se adaugă în acelaşi vas cu morcovii şi cartofii, când cartofii sunt aproape fieţi şi se mai lasă la clocotit pentru 15 minute. Apoi se pun legumele fierte într-o sită la scurs. După ce s-au scurs, legumele fierte se pasează sau se toacă mărunt (eu le pasez). Se păstrează două căni de supă pentru a doua parte a reţetei.

Într-o altă oală se pune uleiul cu laptele şi cu făina. Cu o lingură se amestecă pentru a nu se forma cocoloaşe. Albuşurile se bat spumă și se răstoarnă peste sos, în oală. Se adaugă repede şi gălbenuşusile cu caşcavalul tăiat cuburi in oala, amestecând în continuare. Se amestecă toată această compoziţie cu pasta de legume. Compoziţia se răstoarnă într-o tavă de copt unsă cu ulei în prealabil. Se coace timp de o oră, sau până când începe să apară deasupa o crustă aurie. Conopida “to go” se poate unge cu ou înainte de a fi introdusă la cuptor pentru a se rumeni mai bine.

Sura foto: https://flic.kr/p/c8QoN1

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Conopida se ţine în apă rece cu o jumătate de oră înainte de a fi gătită. Astfel se va curăţa mai bine. 
  2. Se curăţă cartofii şi morcovii.
  3.  Morcovii se taie rondele de 1 cm grosime, cartofii se taie cubuleţe.  
  4. Se rupe conopida în bucheţele.
  5. Morcovii şi cartofii se pun la fiert în apă cu puţină sare. 
  6. Conopida se adaugă în acelaşi vas cu morcovii şi cartofii, când cartofii sunt aproape fieţi şi se mai lasă la clocotit pentru 15 minute. 
  7. Apoi se pun legumele fierte într-o sită la scurs. 
  8. După ce s-au scurs, legumele fierte se pasează sau se toacă mărunt (eu le pasez). 
  9. Se păstrează două căni de supă pentru a doua parte a reţetei.
  10. Într-o altă oală se pune uleiul cu laptele şi cu făina.
  11. Cu o lingură se amestecă pentru a nu se forma cocoloaşe. 
  12. Se adaugă repede şi gălbenuşusile cu caşcavalul tăiat cuburi in oala, amestecând în continuare. 
  13. Se amestecă toată această compoziţie cu pasta de legume. 
  14. Compoziţia se răstoarnă într-o tavă de copt unsă cu ulei în prealabil. 
  15. Se coace timp de o oră, sau până când începe să apară deasupa o crustă aurie. 
  16. Conopida "to go" se poate unge cu ou înainte de a fi introdusă la cuptor pentru a se rumeni mai bine.

Comentarii