ștrudel cu brânză 3 ani

Ștrudel cu brânză (de la 3 ani)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

8 porții

Astăzi avem o reţetă pentru a prepara plăcintele preferate ale copiilor: ștrudele cu brânză. Se pot face şi cu mere sau altă umplutură simplu şi rapid.

Astăzi avem o reţetă pentru a prepara plăcintele preferate ale copiilor: ștrudel cu brânză. Se pot face şi cu mere sau altă umplutură, simplu şi rapid.

Ștrudel cu brânză

strudel cu branya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 8 foi de plăcintă sau aluat fraged (vezi reţeta aici)
– 300 g brânză de vaci
– 200 g smântână
– 2 linguri de griş
– 2 ouă
– 2 linguri de stafide
– 3 linguri de zahăr brun
– un praf de sare
pentru uns foile
– un ou
– o lingură de lapte
– puţin ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:
Se încinge cuptorul şi se întinde hârtie de copt într-o tavă.
Se bat 2 ouă cu sarea. Se amestecă într-un bol smântâna cu brânza. Se adaugă în amestecul acesta ouăle, zahărul, stafidele şi grişul. Se omogenizează totul.
Se întinde pe masă şi se ung cu ulei pe rând 4 foi de plăcintă care se pun una peste cealaltă.
Se întinde peste aceste foi o jumătate din compoziţia din brânză.
Se rulează foile strângând compoziţia la mijlocul ruloului. Se repetă tot procedeul cu celelalte foi şi cu restul de brânză.
Se aşează în tavă cele două rulouri.
Într-un vas se bate oul cu o lingură de lapte şi se ung rulourile. Apoi se taie rulourile în bucăţi de lungime medie. Atenţie însă, se taie doar partea de deasupra pentru a se putea porţiona după coacere.
Se coace pentru 30 de minute tava pentru a se rumeni foile. Apoi se scoate tava din cuptor. Se taie ştrudelul cu brânză în locurile deja crestate.
Poftă bună!

Sursa foto: https://flic.kr/p/6jZ7Cq

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se încinge cuptorul şi se întinde hârtie de copt într-o tavă.
  2. Se bat 2 ouă cu sarea. 
  3. Se amestecă într-un bol smântâna cu brânza.
  4.  Se adaugă în amestecul acesta ouăle, zahărul, stafidele şi grişul. Se omogenizează totul.
  5. Se întinde pe masă şi se ung cu ulei pe rând 4 foi de plăcintă care se pun una peste cealaltă.
  6. Se întinde peste aceste foi o jumătate din compoziţia din brânză.
  7. Se rulează foile strângând compoziţia la mijlocul ruloului. 
  8. Se repetă tot procedeul cu celelalte foi şi cu restul de brânză.
  9. Se aşează în tavă cele două rulouri.
  10. Într-un vas se bate oul cu o lingură de lapte şi se ung rulourile. 
  11. Apoi se taie rulourile în bucăţi de lungime medie. Atenţie însă, se taie doar partea de deasupra pentru a se putea porţiona după coacere.
  12. Se coace pentru 30 de minute tava pentru a se rumeni foile. 
  13. Apoi se scoate tava din cuptor. Se taie ştrudelul cu brânză în locurile deja crestate.

Comentarii