ardei capia umpluţi cu brânză  2 ani

Ardei capia umpluţi cu brânză (de la 2 ani)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Ardei capia umpluţi cu brânză – am căutat reţete care să conţină brânză de capră. Am găsit acest preparat cu ardei capia, gustos şi destul de colorat încât să îi placă şi fiului meu.

Ardei capia umpluţi cu brânză – am căutat reţete care să conţină brânză de capră. Am găsit acest preparat cu ardei capia, gustos şi destul de colorat încât să îi placă şi fiului meu.

Ardei capia umpluţi cu brânză

3479125149_3dbb7981a8_o

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 10 ardei capia
– 500 gr brânză de capră
– 2 lămâi întregi
ulei de măsline
– câteva fire de arpagic verde (chives)
sarepiper

Mod de preparare:
Ardeii se ung cu ulei de măsline şi se coc în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, întorcându-se pe toate părţile, până încep să se înnegrească uşor. Apoi se scot şi se pun pentru un sfert de oră într-un vas acoperit.

Între timp se amestecă într-un vas mai înalt brânza de capră cu arpagicul, coaja rasă de la lămâi și puțin piper. Separat se amestecă zeama de lămâie cu puţină sare, piper și ulei. Ardeii se curăţă cu grijă de pojghiţa arsă şi li se scoate capacul (partea cu codiţă şi seminţe).

Apoi se umplu ardeii cu crema de brânză folosind o linguriţă sau o pungă pentru ornat. Se aşează ardeii umpluţi pe o farfurie mare şi se toarnă deasupra lor vinegreta din lămâie și ulei.

Sugestie: pentru copii mai mici se poate înlocui brânza sărată de capră cu brânzică proaspătă de casă sau brânză vegetală.

Sursa foto: https://flic.kr/p/6irqGn

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ardeii se ung cu ulei de măsline şi se coc în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute, întorcându-se pe toate părţile, până încep să se înnegrească uşor. Apoi se scot şi se pun pentru un sfert de oră într-un vas acoperit.
  2. Între timp se amestecă într-un vas mai înalt brânza de capră cu arpagicul, coaja rasă de la lămâi și puțin piper. 
  3. Separat se amestecă zeama de lămâie cu puţină sare, piper și ulei. Ardeii se curăţă cu grijă de pojghiţa arsă şi li se scoate capacul (partea cu codiţă şi seminţe).
  4. Apoi se umplu ardeii cu crema de brânză folosind o linguriţă sau o pungă pentru ornat. Se aşează ardeii umpluţi pe o farfurie mare şi se toarnă deasupra lor vinegreta din lămâie și ulei.
  5. Sugestie: pentru copii mai mici se poate înlocui brânza sărată de capră cu brânzică proaspătă de casă sau brânză vegetală.