cartofi franțuzești 1 an

Cartofi franțuzești (de la 1 an)

de Bianca
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

30

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Astăzi vă propunem o rețetă minunată de cartofi franțuzești.

Astăzi vă propunem o rețetă minunată de cartofi franțuzești. Apreciați de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Cartofi franțuzești

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 5 cartofi mari (dintr-un soi care nu se sfărâmă)
– 300 ml smântână
– 150 g telemea (nu foarte sărată)
– 3 ouă fierte +1 ou bătut pentru pus deasupra
– 1-2 linguri pesmet
– 50 g unt (la temperatura camerei)

Mod de preparare:
Fierbeți cartofii în coajă și cele 3 ouă. Ungeți tava cu unt și apoi tapetați-o cu pesmet. Aveți nevoie de o tavă rotundă (diametrul 25 cm) din sticlă termorezistentă sau de 2 tăvi de chec din silicon (eu am folosit ultima variantă).

Decojiți cartofii și ouăle după ce s-au răcit. Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Tăiați cartofii în felii nu foarte subțiri și așezați-le pe fundul tăvii. Acesta este primul strat. Feliați și ouăle fierte și puneți-le peste cartofi. Presărați puțină telemea rasă. Urmează încă un rând de cartofi și niște telemea rasă, apoi din nou câteva felii de ou. La final se mai pune un rând de cartofi felii și încă puțină telemea.

Amestecați smântâna cu oul rămas, bătut, și turnați deasupra compoziției. Dați la cuptor pentru 20 minute până se rumenește.

Ingrediente

  • 5 cartofi, mari (dintr-un soi care nu se sfărâmă)
  • 300 ml smântână
  • 150 g telemea, (nu foarte sărată)
  • 3 ouă, fierte +1 ou bătut pentru pus deasupra
  • 1-2 linguri pesmet
  • 50 g unt, (la temperatura camerei)

Paşii necesari preparării

  1. Fierbeți cartofii în coajă și cele 3 ouă. Ungeți tava cu unt și apoi tapetați-o cu pesmet.
  2.  Aveți nevoie de o tavă rotundă (diametrul 25 cm) din sticlă termorezistentă sau de 2 tăvi de chec din silicon (eu am folosit ultima variantă).
  3. Decojiți cartofii și ouăle după ce s-au răcit. Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Tăiați cartofii în felii nu foarte subțiri și așezați-le pe fundul tăvii. Acesta este primul strat. 
  4. Feliați și ouăle fierte și puneți-le peste cartofi. 
  5. Presărați puțină telemea rasă. 
  6. Urmează încă un rând de cartofi și niște telemea rasă, apoi din nou câteva felii de ou. 
  7. La final se mai pune un rând de cartofi felii și încă puțină telemea.
  8. Amestecați smântâna cu oul rămas, bătut, și turnați deasupra compoziției. Dați la cuptor pentru 20 minute până se rumenește.

Comentarii