Fierbeți cartofii în coajă și cele 3 ouă. Ungeți tava cu unt și apoi tapetați-o cu pesmet.
Aveți nevoie de o tavă rotundă (diametrul 25 cm) din sticlă termorezistentă sau de 2 tăvi de chec din silicon (eu am folosit ultima variantă).
Decojiți cartofii și ouăle după ce s-au răcit. Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Tăiați cartofii în felii nu foarte subțiri și așezați-le pe fundul tăvii. Acesta este primul strat.
Feliați și ouăle fierte și puneți-le peste cartofi.
Presărați puțină telemea rasă.
Urmează încă un rând de cartofi și niște telemea rasă, apoi din nou câteva felii de ou.
La final se mai pune un rând de cartofi felii și încă puțină telemea.
Amestecați smântâna cu oul rămas, bătut, și turnați deasupra compoziției. Dați la cuptor pentru 20 minute până se rumenește.