chifteluţe cu peşte şi cartofi 1 an

Chifteluţe cu peşte şi cartofi (de la 1 an)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O reţetă de inspiraţie asiatică, o variantă nouă de preparare a cartofilor şi a peştelui. Chifteluţe crocante şi gustoase – chifteluţe cu peşte şi cartofi.

O reţetă de inspiraţie asiatică, o variantă nouă de preparare a cartofilor şi a peştelui. Chifteluţe crocante şi gustoase – chifteluţe cu peşte şi cartofi.

Chifteluţe cu peşte şi cartofi

chiftelute de cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 200 gr file de peşte (ton sau altul)
– 2-3 cartofi
– puţină sare
– 3 căţei de usturoi
– 2 ouă
pesmet

Mod de preparare:
Cartofii se fierb şi se pasează pentru a deveni piure. Peştele se dă prin maşina de tocat carne împreună cu usturoiul şi se amestecă apoi cu un ou, piureul din cartofi, sare şi, după preferinţă se pot adăuga şi alte condimente. Se amestecă bine cu mâna până la omogenizare.

Separat se bate un ou cu furculiţa şi pe o altă farfurie se pune pesmetul. Se formează în mână chifteluţe cât o nucă mică. Se dau apoi prin oul bătut şi prin pesmet. Se așează chifteluțele într-o tavă de cuptor în care am pus hârtie de copt. Tava se pune în cuptor, la 180 grade, până capătă o culoare aurie.

Adulţii le pot servi cu sos de soia sau alt sos, de preferat picant. Chifteluţele acestea se pot face şi fără a fi tăvălite prin ou şi pesmet, în funcţie de gustul fiecăruia.

Sursa foto: http://flic.kr/p/aGcSRD

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartofii se fierb şi se pasează pentru a deveni piure. 
  2. Peştele se dă prin maşina de tocat carne împreună cu usturoiul şi se amestecă apoi cu un ou, piureul din cartofi, sare şi, după preferinţă se pot adăuga şi alte condimente. 
  3. Se amestecă bine cu mâna până la omogenizare.
  4. Separat se bate un ou cu furculiţa şi pe o altă farfurie se pune pesmetul. 
  5. Se formează în mână chifteluţe cât o nucă mică. 
  6. Se dau apoi prin oul bătut şi prin pesmet. 
  7. Se așează chifteluțele într-o tavă de cuptor în care am pus hârtie de copt. 
  8. Tava se pune în cuptor, la 180 grade, până capătă o culoare aurie.
  9. Adulţii le pot servi cu sos de soia sau alt sos, de preferat picant. 
  10. Chifteluţele acestea se pot face şi fără a fi tăvălite prin ou şi pesmet, în funcţie de gustul fiecăruia.

Comentarii