oțet de mere

Oțet de mere

de Adina
Dietă

Fără gluten

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

60

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Acest oțet de mere poate fi pregătit și în casă. Încercați această rețetă! Este sănătoasă și gustoasă.

Acest oțet de mere poate fi pregătit și în casă. Încercați această rețetă! Este sănătoasă și gustoasă. Apreciată de copii și de adulți.

Oțet de mere

otet de mere

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente pentru ~1 litru de oțet:
– 500g mere crude strivite (părțile din măr care se aruncă: coji, cotoare)
– 500ml apă fiartă și răcită astfel încât să fie călduță
– 100gr miere sau zahăr brun
– 10gr drojdie proaspătă
– 20gr pâine neagră uscată

Mod de preparare:
Într-un vas mare din sticlă, lemn sau ceramică (nu metal) se pun ingredientele de mai sus. Vasul cu ingredientele se ține la temperatura de 20-30 grade celsius, fără capac, la întuneric pentru aproximativ 10 zile. În fiecare zi se amestecă de 2-3 ori cu o lingură de lemn.

După cele 10 zile se strecoară compoziția prin tifon și se mai adaugă la fiecare 0,5 litru de compoziție obținută 25 gr miere (zahăr). Vasul se mai ține 40-60 zile legat cu tifon la gură, la aceeași temperatură de 20-30 grade celsius, până se liniștește/limpezește lichidul.

După cele 40-60 de zile, se trage cu furtunul în sticle, prin filtru de tifon. Se pun dopuri și se păstrează la rece. Dacă se formează ciupercă de fermentație (când nu este ținut la rece) se mai filtrează încă o dată.

Pentru ce este bun oțetul de mere aflați din articolul nostru de aici.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7g4Vt7

Ingrediente

  • 500 g mere, crude strivite (părțile din măr care se aruncă: coji, cotoare)
  • 500 ml apă, fiartă și răcită astfel încât să fie călduță
  • 100 gr miere, sau
  • zahăr, brun
  • 10 gr drojdie, proaspătă
  • 20 gr pâine, neagră uscată

Paşii necesari preparării

  1. Într-un vas mare din sticlă, lemn sau ceramică (nu metal) se pun ingredientele de mai sus. 
  2. Vasul cu ingredientele se ține la temperatura de 20-30 grade celsius, fără capac, la întuneric pentru aproximativ 10 zile. 
  3. În fiecare zi se amestecă de 2-3 ori cu o lingură de lemn.
  4. După cele 10 zile se strecoară compoziția prin tifon și se mai adaugă la fiecare 0,5 litru de compoziție obținută 25gr miere (zahăr). 
  5. Vasul se mai ține 40-60 zile legat cu tifon la gură, la aceeași temperatură de 20-30 grade celsius, până se liniștește/limpezește lichidul.
  6. După cele 40-60 de zile, se trage cu furtunul în sticle, prin filtru de tifon. 
  7. Se pun dopuri și se păstrează la rece. 
  8. Dacă se formează ciupercă de fermentație (când nu este ținut la rece) se mai filtrează încă o dată.
  9. Pentru ce este bun oțetul de mere aflați din articolul nostru de aici.

Comentarii