quesadilla cu spanac 1 an

Quesadilla cu spanac

de Eugenia
Masă

Cină

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

3 porții

Diversificări pe aceeași temă, quesadilla cu spanac. Apreciat de copii și de adulți. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

În Coșul de Legume primit săptămâna trecută am avut 3 caserole de baby spanac. Așa că m-am gândit puțin cum să-l dau picilor la masă. Cu salatele nu se prea împacă. Să-l gătesc era păcat că arăta așa de bine crud… Așa că, mi-a venit ideea de a-l “ascunde” între câteva lipii – quesadilla cu spanac.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. După ce ați spălat foarte bine toate legumele aveți 2 variante: fie le tocați grosier, fie le puneți într-un blender unde le tocați într-un minut, apăsând intermitent pe buton, evitând astfel zdrobirea lor completă.
  2. Pentru claritate vă invit să vă uitați la filmarea aceasta: [vimeo]http://www.vimeo.com/51449339[/vimeo]
  3. După ce ați tocat legumele, punți-le într-un bol unde le amestecați cu cașcavalul ras.
  4. Cu această compoziție umpleți cele 6 lipii, așa cum am făcut și eu în filmarea de mai sus.
  5. Pentru a fi gata complet, puneți sandvișurile astfel obține într-o tigaie uscată, la foc mediu timp de 1-2 minute pe fiecare parte; căldura degajată le va da sandvișurilor o textură crocantă în exterior, iar umplutura le va ține legate datorită cașcavalului topit.

Am tăiat aceste quesadilla în patru și le-am devorat cu toții împreună cu hummus, o altă mâncare preferată de întreaga familie.

Iubesc tare mult această rețetă pentru că invită bucătarul la creativitate, dându-i posibilitatea să combine ingredeintele după cum dorește și ce are la îndemână, copii o adoră datorită gustului dar și texturii, merge foarte bine cu orice sos și multe multe altele.

Sursă foto: http://flic.kr/p/euAyRL