mâncare de dovleac cu spanac 10 luni

Mâncare de dovleac cu spanac (de la 10 luni)

Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Este greu să îi mulțumim pe toți la masă? Mai există speranță. Iată o mâncare de dovleac cu spanac perfectă pentru copii și părinți.

Este greu să îi mulțumim pe toți la masă? Mai există speranță. Iată o mâncare de dovleac cu spanac perfectă pentru copii și părinți.

Mâncare de dovleac cu spanac

Dovleac cu spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
-400 grame dovleac
-2 mâini de spanac proaspăt
-1 morcov
-1 legătură ceapă verde (sau o ceapă mică)
pătrunjel
ulei de măsline
-1 linguriţă drojdie inactivă

Mod de preparare:
Dovleacul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă rece, doar cât să îl acopere. Se adăugă ceapa şi morcovul tocate fin. Se lasă la fiert la foc mic într-un vas acoperit aproximativ 25-30 minute. Separat, spanacul frunze opăreşte 2-3 minute într-un vas cu apă clocotită din abundenţă. Spanacul nu se fierbe mai mult pentru că fierberea sporeşte cantitatea de oxalaţi şi îi scade valoarea nutritivă. Apa în care fierbe se aruncă întotdeauna.
Se amestecă spanacul opărit şi pătrunjelul tocat cu dovleacul fiert. Când nu mai este fierbinte se adăugă ulei de măsline şi drojdia inactivă. Această mâncare de dovleac cu spanac este potrivită pentru intreaga familie.

Sursa foto: https://flic.kr/p/9gAnD4

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Dovleacul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă rece, doar cât să îl acopere. 
  2. Se adăugă ceapa şi morcovul tocate fin.
  3. Se lasă la fiert la foc mic într-un vas acoperit aproximativ 25-30 minute. 
  4. Separat, spanacul frunze opăreşte 2-3 minute într-un vas cu apă clocotită din abundenţă.
  5. Spanacul nu se fierbe mai mult pentru că fierberea sporeşte cantitatea de oxalaţi şi îi scade valoarea nutritivă. 
  6. Apa în care fierbe se aruncă întotdeauna.
  7. Se amestecă spanacul opărit şi pătrunjelul tocat cu dovleacul fiert.
  8. Când nu mai este fierbinte se adăugă ulei de măsline şi drojdia inactivă.
  9. Această mâncare de dovleac cu spanac este potrivită pentru intreaga familie.

Comentarii