Prăjitură răsturnată cu piersici 3 ani

Prăjitură răsturnată cu piersici

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

10

Timp de gătire

20

Dificultate

mediu

Porţii

6 porții

Astăzi vă propunem un desert delicios care poate fi transformat cu succes într-un tort aniversar: prăjitură răsturnată cu piersici și frișcă de cocos.

Pentru acest sfârșit de săptămână, vă propunem un mic… răsfăț. O delicioasă prăjitură răsturnată cu piersici și frișcă de cocos. Deşi piersicile au ieşit din sezon, merită să păstrăm gustul verii în această reţetă simplă, dar de efect. Desigur, putem înlocui oricând piersicile cu fructele preferate de cel mic.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se începe prin decojirea piersicilor, astfel: se pune o oală de apă pe foc, iar când dă în clocot, se pun piersicile şi se opăresc pentru un minut. Se scot şi se lasă la răcit, după care se decojesc, li se scot sâmburii şi se feliază.
  2. În tava de tort (24 cm) se pun zahărul şi apa şi se lasă pe foc pentru a se forma caramelul. Este gata când bulele apar pe toată suprafaţa sosului.
  3. Se aşază feliile de piersici în formă circulară şi se dă la cuptorul încins până când se prepară pandişpanul.
  4. Pentru pandișpan: Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă cu siropul de agave. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul în fir subţire, ca la maioneză. Peste gălbenuşuri se adaugă făina şi fulgii de cocos. Apoi se toarnă deasupra albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă, de sus în jos, pentru a nu scoate tot aerul din albuşuri. După omogenizarea completă, compoziția se adaugă peste sosul caramel şi piersici.
  5. Se coace la treapta medie a cuptorului (sau 180 de grade la cuptorul electric). Este gata când trece testul scobitorii.
  6. Se opreşte focul şi se lasă să se odihnească pentru 10 minute, cu uşa cuptorului deschisă. Nu uitați însă de ea, pentru că nu o veţi mai putea scoate din tavă. Se aşază o farfurie platou peste tavă şi se întoarce prăjitura. 

Se lasă la răcit şi se serveşte cu frişcă de cocos.

Sursă foto: Diversificare.ro