smoothie de fructe uscate 7 luni

Smoothie de fructe uscate (de la 7-8 luni)

de Cititor
Masă

Desert

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Băutură

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

10

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Începeţi ziua cu un smoothie simplu, sănătos şi foarte gustos – smoothie de fructe uscate.

Începeţi ziua cu un smoothie simplu, sănătos şi foarte gustos – smoothie de fructe uscate. Este un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Alexandra ne-a scris: “Am reuşit să improvizez un piure de fructe uscate care e unul din preferatele fetiţei mele şi îi ajută şi digestia”.

Smoothie de fructe uscate

IMG_7850

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 5 prune uscate
– 2 curmale
– 6-7 stafide (cantităţile se măresc în funcţie de apetitul copilaşului).

Mod de preparare:
Fructele se pun la hidratat pentru 12 ore. Fructele împreună cu apa în care s-au hidratat se pun în blender cu filtru pentru a separa coaja fructelor. Alternativa ar fi să folosiţi o sită pentru strecurarea piurelui. Pentru a obține un piure mai “pufos”, scurgeţi sucul rezultat, turnaţi-l  înapoi în filtrul blenderului repetând apoi operaţiunea.
Simplu, sănătos şi foarte gustos.

Ingrediente

 • 5 prune, uscate
 • 2 curmale
 • 6-7 stafide, (cantităţile se măresc în funcţie de apetitul copilaşului).

Paşii necesari preparării

 1. Fructele se pun la hidratat pentru 12 ore. 
 2. Fructele împreună cu apa în care s-au hidratat se pun în blender cu filtru pentru a separa coaja fructelor. 
 3. Alternativa ar fi să folosiţi o sită pentru strecurarea piurelui. 
 4. Pentru a obține un piure mai "pufos", scurgeţi sucul rezultat, turnaţi-l  înapoi în filtrul blenderului repetând apoi operaţiunea.Simplu, sănătos şi foarte gustos.

Comentarii

4 thoughts on “Smoothie de fructe uscate (de la 7-8 luni)

 1. Nu recomand. Am incercat reteta asta la 7,5 luni si a avut un efect laxativ ingrozitor, de 2 zile e deranjata fetita la burtica si inca nu s-a oprit 🙁

 2. @Andreea: acest smoothie are efect laxativ datorită prunelor. Contează însă cantitatea, cât de des a fost consumat, precum și alimentele pe care le consumă în rest copilul.

  1. Ioana, am respectat reteta si i-am dat doar o data. Ea are tendinta de a se constipa asa ca am crezut ca ii va face bine la digestie. O saptamana a avut diaree, facea de cate 7-8 ori pe zi, era f iritata la fundulet, apoi, daca nu am putut sa o reglez din alimentatie de regim, am inceput tratament, probiotice, lapte fara lactoza etc. A fost groaznic si toata lumea m-a blamat cum de am putut da copilului asa bomba laxativa…:(

 3. @Andreea: înseamnă că organismul fetiței tale reacționează foarte puternic ori la combinație, ori la unul dintre ingrediente. Se poate întâmpla și asemenea cazuri, de aceea există regula celor 4 zile. Probabil pentru fetița ta ajungea și 1 linguriță sau jumătate de linguriță ca să o scape de constipație. Organismele noastre sunt diferite și în consecință reacționează diferit. Tu nu avea cum să știi ce se va întâmpla dinainte, mai ales dacă nu ai mai încercat ingredientele până acum. De blamat e ușor când nu mai poți schimba trecutul. Probabil se va mai întâmpla pentru că nimeni nu-i perfect și nu ia mereu deciziile cele mai bune.Mă bucur însă că fetița ta a scăpat de diaree. Pe viitor poți încerca să-i dai fetiței tale mai întâi cantități foarte mici și pe urmă să aștepți reacțiile, mai ales la rețete cu diverse efecte. Baftă în continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *