sărățelele bunicii 2 ani

Sărățelele bunicii (de la 2 ani)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Sărățelele copilăriei vor fi ronțăite cu plăcere de cei mici, dar și de cei mari – sărățelele bunicii.

Sărățelele copilăriei vor fi ronțăite cu plăcere de cei mici, dar și de cei mari – sărățelele bunicii. Sănătoase și foarte gustoase. Poftă bună!

Sărățelele bunicii

saratele

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400g făină
– 250 g unt
– 1 borcan mic de smântână/iaurt (150 gr)
– 2 gălbenușuri
– sare după gust
– cașcaval ras
– chimen

Mod de preparare:
Se amestecă untul cu smântâna/iaurtul și cele 2 gălbenușuri până se omogenizează. Se adaugă făina și se frământă până se obține un aluat nelipicios și elastic. Se întinde o foaie cu grosimea de aproximativ 1,5 cm și se rade deasupra cașcaval și se presară chimen. Se taie sărățelele în forma dorită, se așează în tavă pe hârtie de copt și se coc, în cuptorul preîncălzit la 180 grade, până se rumenesc.

Sursă foto: http://flic.kr/p/dGQyAb

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă untul cu smântâna/iaurtul și cele 2 gălbenușuri până se omogenizează. 
  2. Se adaugă făina și se frământă până se obține un aluat nelipicios și elastic. 
  3. Se întinde o foaie cu grosimea de aproximativ 1,5 cm și se rade deasupra cașcaval și se presară chimen. 
  4. Se taie sărățelele în forma dorită, se așează în tavă pe hârtie de copt și se coc, în cuptorul preîncălzit la 180 grade, până se rumenesc.

Comentarii