pâine indiană 1 an

Pâine indiană (de la 1 an)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Pâine indiană – un alt tip de pâine, preparat indian cu spanac. Ideal pentru copiii care nu sunt încântați se spanac sau alte verdețuri care se pot încorpora ușor aici.

Pâine indiană – un alt tip de pâine, preparat indian cu spanac. Ideal pentru copiii care nu sunt încântați se spanac sau alte verdețuri care se pot încorpora ușor aici.

Pâine indiană

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 3 căni de făină integrală
– 1 kg spanac proaspăt
– 1 linguriță coriandru pulbere
– 1 linguriță praf de chimen
– 2 căței de usturoi, zdrobiți
– o jumătate de linguriță turmeric pudră
– 3 linguri ghee (unt topit și răcit)
– puțină apă, după cum cere aluatul
sare după gust
ulei
– ghee (unt topit și răcit) pentru prăjit
iaurt sau smântână pentru servit (opțional

Mod de preparare:
Spanacul se pune la blender și se procesează până ce se va obține o pastă fină. Nu se adaugă apă în spanac.
Separat, se amestecă făina, coriandrul, chimenul, usturoiul bine zdrobit (ar trebui să fie ca o pastă), pasta de turmeric, sarea și pasta de spanac cu tot cu zeama rezultată la mixare. Se omogenizează.

Se adaugă 3 linguri de ghee și se frământă. Dacă aluatul este prea uscat, se adaugă câte puțină apă, iar dacă este prea moale se adaugă făină. Se frământă 8-10 minute pentru a obține un aluat elastic. Se unge aluatul cu ulei și se pune la frigider timp de 2-3 ore. Ca alternativă, se poate lăsa aluatul să se odihnească mai puțin timp, cam 30 de minute acoperit cu un prosop de bucătărie la temperatura camerei.

Se ia apoi aluatul și se împarte în aproximativ 20 de părți egale. Se formează bile rotunde cam cât mingiile de golf și se pun pe masa presărată cu făină. Se acoperă toate cu prosopul. Se ia câto o bilă și se întinde cu sucitorul până devine un disc gros de 5-6 mm. Se unge cu ulei, se presară făină și se îndoaie. Semicercul obținut se unge deasemenea cu ulei și se presară cu făină. Triunghiul obținut se întinde păstrând forma de triunghi până ajunge subțire de 4-5 mm.
Se procedează la fel pentru toate pâinile. Când sunt formate, pâinile se așează una peste cealaltă cu făină între ele pentru a nu se prinde. Se acoperă cu prosopul.

Se încinge o tigaie anti-aderentă. Fiecare pâine indiană se unge cu ghee pe o parte și se pune la copt în tigaie. Se ține acolo până se umflă, după care se unge cu ghee și pe cealaltă parte și se întoarce.
Se obțin niște turte care se păstrează acoperite sau învelite în folie de prospețime. Sunt bune și a doua zi. Se servesc calde alături de iaurt, smântână sau alimente marinate (mango, roșii)

© Flavoredpixels | Dreamstime.comIndian Bread Naan With Spinach Photo

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Spanacul se pune la blender și se procesează până ce se va obține o pastă fină. 
  2. Nu se adaugă apă în spanac.
  3. Separat, se amestecă făina, coriandrul, chimenul, usturoiul bine zdrobit (ar trebui să fie ca o pastă), pasta de turmeric, sarea și pasta de spanac cu tot cu zeama rezultată la mixare. Se omogenizează.
  4. Se adaugă 3 linguri de ghee și se frământă. 
  5. Dacă aluatul este prea uscat, se adaugă câte puțină apă, iar dacă este prea moale se adaugă făină. 
  6. Se frământă 8-10 minute pentru a obține un aluat elastic. 
  7. Se unge aluatul cu ulei și se pune la frigider timp de 2-3 ore. 
  8. Ca alternativă, se poate lăsa aluatul să se odihnească mai puțin timp, cam 30 de minute acoperit cu un prosop de bucătărie la temperatura camerei.
  9. Se ia apoi aluatul și se împarte în aproximativ 20 de părți egale. Se formează bile rotunde cam cât mingiile de golf și se pun pe masa presărată cu făină. 
  10. Se acoperă toate cu prosopul. Se ia câto o bilă și se întinde cu sucitorul până devine un disc gros de 5-6 mm. 
  11. Se unge cu ulei, se presară făină și se îndoaie. Semicercul obținut se unge deasemenea cu ulei și se presară cu făină. 
  12. Triunghiul obținut se întinde păstrând forma de triunghi până ajunge subțire de 4-5 mm.
  13. Se procedează la fel pentru toate pâinile. Când sunt formate, pâinile se așează una peste cealaltă cu făină între ele pentru a nu se prinde. Se acoperă cu prosopul.
  14. Se încinge o tigaie anti-aderentă. Fiecare pâine indiană se unge cu ghee pe o parte și se pune la copt în tigaie. 
  15. Se ține acolo până se umflă, după care se unge cu ghee și pe cealaltă parte și se întoarce.
  16. Se obțin niște turte care se păstrează acoperite sau învelite în folie de prospețime. Sunt bune și a doua zi. 
  17. Se servesc calde alături de iaurt, smântână sau alimente marinate (mango, roșii)

Comentarii