brânză topită 2 ani

Brânză topită (de la 2 ani)

de Roxana
Masă

Cină

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

25

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Cremoasă, delicioasă şi pe placul tuturor, sa încercăm reţeta pentru brânză topită.

Cremoasă, delicioasă şi pe placul tuturor, sa încercăm reţeta pentru brânză topită. Apreciată de copii și de adulți. Poftă bună!

Brânză topită

4359587330_30842ff2eb_n

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500g brânză de vaci
– o linguriţă bicarbonat de sodiu
– o linguriţă sare

Mod de preparare:
Pentru a prepara brânză topită trebuie să scurgeţi brânza de zer, să o fărâmițați bine şi adăugaţi peste ea bicarbonatul şi sarea. Amestecaţi bine ingredientele, iar compoziţia rezultată acoperiţi-o cu folie alimentară şi puneţi-o în frigider pentru 24 de ore.

Dupa ce trec cele 24 de ore, puneţi  compoziţia într-un vas , la foc mic, la bain marie şi amestecaţi continuu. Ţineţi compoziţia pe foc până devine lichida, dar cremoasă. Apoi lăsaţi compoziţia să se răcească, acoperiţi recipientul în care se află şi puneţi-o în frigider.

Dacă doriţi aromatizarea brânzei topite, înainte de a o lua de pe foc, puteţi adăuga diferite mirodenii: pătrunjel, mărar, busuioc, boia de ardei, ceapă verde tocată mărunt etc.

Sursa foto: http://flic.kr/p/7Df2qN

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Pentru a prepara brânză topită trebuie să scurgeţi brânza de zer, să o fărâmițați bine şi adăugaţi peste ea bicarbonatul şi sarea. 
  2. Amestecaţi bine ingredientele, iar compoziţia rezultată acoperiţi-o cu folie alimentară şi puneţi-o în frigider pentru 24 de ore.
  3. Dupa ce trec cele 24 de ore, puneţi  compoziţia într-un vas , la foc mic, la bain marie şi amestecaţi continuu.
  4.  Ţineţi compoziţia pe foc până devine lichida, dar cremoasă. 
  5. Apoi lăsaţi compoziţia să se răcească, acoperiţi recipientul în care se află şi puneţi-o în frigider.
  6. Dacă doriţi aromatizarea brânzei topite, înainte de a o lua de pe foc, puteţi adăuga diferite mirodenii: pătrunjel, mărar, busuioc, boia de ardei, ceapă verde tocată mărunt etc.