empanadas cu fructe de mare 1 an

Empanadas cu fructe de mare (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Gustare

Ocazie

Petrecere

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Fructe de mare

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Cum ar fi să ne surprindem copiii cu o gustare delicioasă în drumul spre grădiniță? Empanadas cu fructe de mare poate face acest lucru!

Cum ar fi să ne surprindem copiii cu o gustare delicioasă în drumul spre grădiniță? Empanadas cu fructe de mare poate face acest lucru!

Empanadas cu fructe de mare

photo 2

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 400 g aluat de foietaj de casă
– 20 g unt de cocos
– 2 cepe tocate mărunt
– 2 roșii tocate cubulețe
– 1 ardei gras verde /roșu
– 250 g mix de ciuperci
– 1 lingură ulei de măsline
– 5 g sare
– 5 g piper
– 1 ou fiert tare
– 100 g mix fructe de mare
– 1 galbenuș (pentru uns)

Mod de preparare:
Primul pas este să preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
Apoi, într-o tigaie, puneți untul împreună cu ceapa și puțină apă pentru a le sota. După 3 minute adăugați roșiile, ardeiul gras și ciupercile tocate mărunt, după ce au fost curățate și spălate în prealabil.
Asezonaţi cu sare si piper.
Oul se cojește și se toacă mărunt, la fel ca și fructele de mare, apoi se sotează împreună, aproximativ 10 minute, amestecând ocazional, după care se lasă la răcit.

photo 4Aluatul se întinde și se taie în cercuri cu diametrul de 15 cm. Umplutura se așează pe una dintre jumătățile cercurilor. Marginile se ung cu puțină apă după care se împăturesc și se presează bine cu degetele. Se ung cu gălbenuș si se coc aproximativ 15 minute.

Eu am adăugat compoziției un praf de chilli, și o legătură de pătrunjel și au ieșit delicioase.

Foto: www.diversificare.ro

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Primul pas este să preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Apoi, într-o tigaie, puneți untul împreună cu ceapa și puțină apă pentru a le sota. 
  3. După 3 minute adăugați roșiile, ardeiul gras și ciupercile tocate mărunt, după ce au fost curățate și spălate în prealabil.
  4. Asezonaţi cu sare si piper.
  5. Oul se cojește și se toacă mărunt, la fel ca și fructele de mare, apoi se sotează împreună, aproximativ 10 minute, amestecând ocazional, după care se lasă la răcit.
  6. Aluatul se întinde și se taie în cercuri cu diametrul de 15 cm. 
  7. Umplutura se așează pe una dintre jumătățile cercurilor. 
  8. Marginile se ung cu puțină apă după care se împăturesc și se presează bine cu degetele. 
  9. Se ung cu gălbenuș si se coc aproximativ 15 minute.
  10. Eu am adăugat compoziției un praf de chilli, și o legătură de pătrunjel și au ieșit delicioase.

Comentarii