3 ani

Rizoto cu fructe de mare (de la 3 ani)

de Andreea
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Fructe de mare

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

După articolul nostru despre pește și fructe de mare ne-am gândit la această rețetă simplă de rizoto în care să le includem – rizoto cu fructe de mare.

Rizoto cu fructe de mare – După articolul nostru despre pește și fructe de mare ne-am gândit la această rețetă simplă de rizoto în care să le includem.

Rizoto cu fructe de mare
Risotto cu fructe de mare

 

 

 

 

 

Ingrediente:

– 1 cană de orez pentru rizoto (arborio, carnaroli, carolina)
– 200 gr de creveți sau mix de fructe de mare
– 500 ml supă de bază (sau pt adulți 150 ml vin alb sec + 350 ml supă)
– 1 cană de suc de roșii sau 3 roșii tăiate mărunt
– 1 legătură de pătrunjel (tăiat mărunt)
– 1 ceapă sau un praz
– 3 căței de usturoi
– 2 linguri de parmezan sau peccorino (opțional)
condimente: sare, piper, busuioc, oregano, arpagic, șofran (opționale, după gust)

Procesul este foarte asemănător celui descris în rețeta de rizoto cu ciuperci și cimbru.
Se începe prin a înăbuși ceapa sau prazul și usturoiul tăiate mărunt în câteva linguri de apă și opțional 2 linguri de ulei, pentru 2-3 minute, pentru a se înmuia și lăsa propriul suc.

Se adaugă orezul spălat și se amestecă un minut, timp în care absoarbe sucurile.

Începem să adăugăm lichidele, câte un polonic odată. În cazul în care mâncarea este destinată doar adulților, se începe cu vinul alb. Pe măsură ce lichidele sunt absorbite, amestecăm și continuăm cu încă un polonic, până le epuizăm (vinul și supa).
Acum adăugăm fructele de mare și sucul de roșii sau roșiile tăiate cuburi. Mai fierbem câteva minute, amestecând încontinuu. Rizoto este gata când orezul este fiert al dente (îl simțim în dinți, dar este fiert). Închidem focul, punem pătrunjelul, parmezanul (opțional) și condimentele preferate și mai amestecăm o ultimă dată.
Totul va dura cam 20 de minute, timp în care amestecați încontinuu pentru ca orezul să nu se prindă. Rizoto trebuie să aibă o consistență cremoasă și lichidă, să curgă când îl așezăm în farfurie.

Sursă foto: http://flic.kr/p/4YGdUj

Ingrediente

  • 1 cană de orez, pentru rizoto (arborio, carnaroli, carolina)
  • 200 gr de creveți, sau mix de fructe de mare
  • 500 ml supă de bază, (sau pt adulți 150 ml vin alb sec + 350 ml supă)
  • 1 cană de suc de roșii, sau 3 roșii tăiate mărunt
  • 1 legătură de pătrunjel, (tăiat mărunt)
  • 1 ceapă, sau un praz
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de parmezan, sau peccorino (opțional)
  • condimente, : sare, piper, busuioc, oregano, arpagic, șofran (opționale, după gust)

Paşii necesari preparării

  1. Procesul este foarte asemănător celui descris în rețeta de rizoto cu ciuperci și cimbru. Se începe prin a înăbuși ceapa sau prazul și usturoiul tăiate mărunt în câteva linguri de apă și opțional 2 linguri de ulei, pentru 2-3 minute, pentru a se înmuia și lăsa propriul suc.
  2. Se adaugă orezul spălat și se amestecă un minut, timp în care absoarbe sucurile.
  3. Începem să adăugăm lichidele, câte un polonic odată. În cazul în care mâncarea este destinată doar adulților, se începe cu vinul alb. Pe măsură ce lichidele sunt absorbite, amestecăm și continuăm cu încă un polonic, până le epuizăm (vinul și supa).
  4. Acum adăugăm fructele de mare și sucul de roșii sau roșiile tăiate cuburi. 
  5. Mai fierbem câteva minute, amestecând încontinuu. 
  6. Rizoto este gata când orezul este fiert al dente (îl simțim în dinți, dar este fiert). 
  7. Închidem focul, punem pătrunjelul, parmezanul (opțional) și condimentele preferate și mai amestecăm o ultimă dată.
  8. Totul va dura cam 20 de minute, timp în care amestecați încontinuu pentru ca orezul să nu se prindă. Rizoto trebuie să aibă o consistență cremoasă și lichidă, să curgă când îl așezăm în farfurie.

Comentarii