Astăzi vă oferim o reţetă simplă pentru desert, baclava pentru copii pofticioşi. Îngredientele naturale fac acest preparat să fie și gustos și sănătos.
Ingrediente
- un pachet foi de plăcintă, (vezi reţeta noastră aici - https://diversificare.ro/retete/2012/10/aluat-fraged-pentru-placinte-tarte-si-alte-bunatati-de-la-1-an/)
- 250 g nucă
- 2 linguri extract ștevie, lichid
- 100 g unt
- pentru uns: 6 linguri miere
Paşii necesari preparării
- Se pregăteşte o tavă care se unge cu unt.
- Apoi, 8 foi de plăcintă se ung cu unt topit şi se aşează în tavă.
- Se taie marginile foilor pentru a încăpea bine în tavă.
- Miezul de nucă se amestecă într-un bol cu 2 linguri de stevie lichidă şi se întinde apoi peste foile de plăcintă.
- Se ung alte 8 foi de plăcintă cu unt topit şi se aşează peste umplutura de nucă.
- Se taie acum baclavaua şi se dă la copt. Se coace până când se rumeneşte deasupra.
- Se scoate tava de la cuptor şi se întinde mierea deasupra.
- Sugestie: pentru copii mai mari de 3 ani puteţi folosi zahăr brun după gust atât pentru umplutură, cât şi pentru sirop.
- Siropul cu zahăr se face astfel:Două căni de apă se fierb împreună cu 1 baton de vanilie, coaja rasă de la o lămâie şi cu 6 linguri de zahăr brun.
- Când baclavaua este coaptă se scoate din cuptor şi se toarnă siropul deasupra. Apoi se mai coace pentru 5 minute.
Sursă foto: https://flic.kr/p/9JQE28