baclava 1 an

Baclava (de la 1 an)

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Astăzi vă oferim o reţetă simplă pentru desert, baclava pentru copii pofticioşi. Îngredientele naturale fac acest preparat să fie și gustos și sănătos.

Astăzi vă oferim o reţetă simplă pentru desert, baclava pentru copii pofticioşi. Îngredientele naturale fac acest preparat să fie și gustos și sănătos.

Baclava

baclava

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– un pachet de foi de plăcintă (vezi reţeta noastră aici)
– 250 g nucă măcinată
– 2 linguri extract de stevia lichid
– 100 g unt

pentru uns:
– 6 linguri miere

Mod de preparare:
Se pregăteşte o tavă care se unge cu unt. Apoi, 8 foi de plăcintă se ung cu unt topit şi se aşează în tavă.
Se taie marginile foilor pentru a încăpea bine în tavă.
Miezul de nucă se amestecă într-un bol cu 2 linguri de stevie lichidă şi se întinde apoi peste foile de plăcintă.
Se ung alte 8 foi de plăcintă cu unt topit şi se aşează peste umplutura de nucă.
Se taie acum baclavaua şi se dă la copt. Se coace până când se rumeneşte deasupra.
Se scoate tava de la cuptor şi se întinde mierea deasupra.
Sugestie: pentru copii mai mari de 3 ani puteţi folosi zahăr brun după gust atât pentru umplutură cât şi pentru sirop.

Siropul cu zahăr se face astfel:
Două căni de apă se fierb împreună cu 1 baton de vanilie, coaja rasă de la o lămâie şi cu 6 linguri de zahăr brun. Când baclavaua este coaptă se scoate din cuptor şi se toarnă siropul deasupra. Apoi se mai coace pentru 5 minute.

Sursa foto: https://flic.kr/p/9JQE28

Ingrediente

  • un pachet foi de plăcintă, (vezi reţeta noastră aici - https://diversificare.ro/retete/2012/10/aluat-fraged-pentru-placinte-tarte-si-alte-bunatati-de-la-1-an/)
  • 250 g nucă
  • 2 linguri extract de ștevie, lichid
  • 100 g unt
  • pentru uns: 6 linguri miere

Paşii necesari preparării

  1. Se pregăteşte o tavă care se unge cu unt. 
  2. Apoi, 8 foi de plăcintă se ung cu unt topit şi se aşează în tavă.
  3. Se taie marginile foilor pentru a încăpea bine în tavă.
  4. Miezul de nucă se amestecă într-un bol cu 2 linguri de stevie lichidă şi se întinde apoi peste foile de plăcintă.
  5. Se ung alte 8 foi de plăcintă cu unt topit şi se aşează peste umplutura de nucă.
  6. Se taie acum baclavaua şi se dă la copt. Se coace până când se rumeneşte deasupra.
  7. Se scoate tava de la cuptor şi se întinde mierea deasupra.
  8. Sugestie: pentru copii mai mari de 3 ani puteţi folosi zahăr brun după gust atât pentru umplutură cât şi pentru sirop.
  9. Siropul cu zahăr se face astfel: Două căni de apă se fierb împreună cu 1 baton de vanilie, coaja rasă de la o lămâie şi cu 6 linguri de zahăr brun. 
  10. Când baclavaua este coaptă se scoate din cuptor şi se toarnă siropul deasupra. Apoi se mai coace pentru 5 minute.

Comentarii