foi fragede pentru plăcintă 1 an

Foi fragede pentru plăcintă (de la 1 an)

de Oana M
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Plăcintă

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Pentru zile distractive de duminică, iată o rețetă simplă de foi fragede pentru plăcintă ! Pentru ca nimic nu se compară cu o plăcintă făcută în casă, alături de cei mici!

Pentru zile distractive de duminică, iată o rețetă simplă de foi fragede pentru plăcintă! Nimic nu se compară cu o plăcintă făcută în casă, alături de cei mici!

Foi fragede pentru plăcintă

foi fragede

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente
– 2 ouă
– 1 ceșcuță mică de apă/lapte
– zeama de la o lămâie
– 10 g bicarbonat de sodiu
– 10 linguri de zahăr brun (sau indulcitor natural)
– 10 linguri ulei
– 30-40 de linguri făină (depinde de mărimea oului)
– puțină coajă rasă de lămâie

Mod de preparare
Se dizolvă bicarbonatul de sodiu în zeama de lămâie, se adaugă, in ordine, ceșcuța de apă sau lapte, apoi ouăle frecate separat cu zahărul, uleiul, coaja rasă și, la final, făina rasturnată treptat, în ploaie. Omogenizați bine până obțineți o compoziție nelipicioasă, ușor elastică.

Se împarte aluatul obținut în două parți și se întinde fiecare foaie cu ajutorul sucitorului, pe blatul de lucru pudrat cu făină. Pentru a putea lua aceste foi fragede, subțiri, perfect întinse, fără să se rupă, puneți pe merdenea (sucitor) puțină făină și rulați fiecare foaie pe ea. Rulați înapoi direct în tava unsă cu puțin ulei, unt sau tapetată cu hârtie de copt care va merge la cuptor.

Astfel, veți obține foi fragede pentru orice tip de plăcintă – cu mere, dovleac, brânză dulce cu stafide sau brânză sărată. De asemenea, dacă vreți o variantă de placintă care să nu fie desert, puteți elimina partea dulce din compoziție pentru a o umple după preferință cu orice combinație vă surâde.

Secretul acestor foi fragede este ca după ce au fost coapte să le acoperim cu un prosop curat, iar când s-au răcit, să le dăm la rece.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se dizolvă bicarbonatul de sodiu în zeama de lămâie, se adaugă, in ordine, ceșcuța de apă sau lapte, apoi ouăle frecate separat cu zahărul, uleiul, coaja rasă și, la final, făina rasturnată treptat, în ploaie. 
  2. Omogenizați bine până obțineți o compoziție nelipicioasă, ușor elastică.
  3. Se împarte aluatul obținut în două parți și se întinde fiecare foaie cu ajutorul sucitorului, pe blatul de lucru pudrat cu făină.
  4. Pentru a putea lua aceste foi fragede, subțiri, perfect întinse, fără să se rupă, puneți pe merdenea (sucitor) puțină făină și rulați fiecare foaie pe ea.
  5. Rulați înapoi direct în tava unsă cu puțin ulei, unt sau tapetată cu hârtie de copt care va merge la cuptor.
  6. Astfel, veți obține foi fragede pentru orice tip de plăcintă - cu mere, dovleac, brânză dulce cu stafide sau brânză sărată.
  7. De asemenea, dacă vreți o variantă de placintă care să nu fie desert, puteți elimina partea dulce din compoziție pentru a o umple după preferință cu orice combinație vă surâde.
  8. Secretul acestor foi fragede este ca după ce au fost coapte să le acoperim cu un prosop curat, iar când s-au răcit, le dăm la rece.

Comentarii