Pâine cu semințe și roșie 1 an

Pâine cu semințe și roșie, fără drojdie (după 1 an)

de Sorin
Fel de mâncare

Pâine

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

15

Timp de gătire

40

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această pâine cu semințe și roșie se pregătește ușor, fără a necesita o frământare îndelungată. Semințele și roșia coaptă îi dau o aromă deosebită.

Această pâine cu semințe și roșie se pregătește ușor, fără a necesita o frământare îndelungată. Semințele și roșia coaptă îi dau o aromă deosebită.

Pâine cu semințe și roșie

Pâine cu semințe și roșie, fără drojdie

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Am adăugat toate ingredientele uscate într-un vas pentru a le putea amesteca. Semințele de in ne ajută la digestie, cele de floarea soarelui dau un gust plăcut, iar susanul ne asigură o textură mai fină a aluatului.
  2.  Semințele se hidratează înainte de a fi folosite, după instrucțiunile din articolul De ce şi cum hidratăm nucile şi seminţele?
  3. Apa se adaugă treptat, iar făina se integrează în ploaie în cocă amestecând cu mâna. Dacă aș fi adăugat toată apa odată, aș fi riscat să nu obțin un aluat omogen.
  4. Am frământat aproximativ 5 minute, după care am pregătit o tavă de cozonac presărată cu puțină făină.
  5. Se modelează coca după preferință și se așază în tavă.
  6. Roșia se taie felii subțiri și se așază pe suprafața proaspetei noastre pâinici, iar înainte de a o băga la cuptor se unge cu puțin ulei de măsline. 
  7. Se lasă pâinea la dospit aproximativ 10-15 minute, după care se bagă la cuptor pentru 30-40 de minute.
  8. Se va obține o pâine cu coaja tare.   Poftă bună!
Am adăugat toate ingredientele uscate într-un vas pentru a le putea amesteca. Semințele de in ne ajută la digestie, cele de floarea soarelui dau un gust plăcut, iar susanul ne asigură o textură mai fină a aluatului. Semințele se hidratează înainte de a fi folosite, după instrucțiunile din articolul De ce şi cum hidratăm nucile şi seminţele?
Apa se adaugă treptat, iar făina se integrează treptat în cocă, amestecând cu mâna. Dacă aș fi adăugat toată apa odată, aș fi riscat să nu obțin un aluat omogen.
Am frământat aproximativ 5 minute, după care am pregătit o tavă de cozonac presărată cu puțină făină.
Se modelează coca după preferință și se așează în tavă.
Roșia se taie în felii subțiri și se așează pe suprafața proaspetei noastre pâinici, iar înainte de a o băga la cuptor se unge cu puțin ulei de măsline. Se lasă pâinea la dospit aproximativ 10-15 minute, după care se bagă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute.
Se va obține o pâine cu coaja tare.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii