Salată grecească – o salată ușoară, pentru toate gusturile, pe care o vei pregăti rapid ori de câte ori ești în criză de timp.
Salată grecească este acel tip de salată de care ți se face poftă indiferent de anotimp. Este un mix de vitamine și, consumată frecvent, ajută la deprinderea de a accepta cu ușurință legumele.
Se rupe salata verde și iceberg și se așază într-un castron.
Se adaugă pe rând roșiile, castravetele, ardeiul gras, tăiate felii subțiri, apoi ceapa tăiată peștișor.
În mijloc se pune brânza de capră tăiată cubulețe și la sfârșit se împrăștie măslinele kalamata.
Salata grecească se servește asezonată cu un dressing de ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie.
Pentru un gust desăvârșit, puteți combina salata grecească cu două-trei triunghiuri de focaccia pe care ați pus în prealabil câteva picături de ulei de măsline și oregano.