mei fiert

Top 5 deserturi cu mei

Astăzi vă spunem care sunt cele 5 deserturi cu mei pe care le adorăm, budinci aromate și apreciate de copii și părinți deopotrivă. Poftă bună!

Meiul este o cereală foarte versatilă, putând fi combinată cu uşurinţă atât cu fructe, cât și legume. Poate înlocui cu succes orezul în cele mai multe reţete, uneori şi faina de grâu, pentru o alternativă la aluaturile cu gluten. Astăzi vă spunem care sunt preparatele dulci cu mei pe care le adorăm.

Iată care sunt cele mai apreciate deserturi cu mei:

Budincă de măr cu mei (de la 6 luni)

Budinca de mei cu măr este o reţetă apreciată atât de copii cât şi de părinți. Suntem în plin sezon al merelor, care mai de care, mai aromate și mai suculente, numai bune pentru a da savoare budincii cu mei. Avantajul acestui preparat este că pregătirea este extrem de uşoară, se foloseşte un singur vas şi blenderul pentru a mărunţi meiul, iar budinca poate fi consumată atât caldă, cât şi rece, asta dacă mai apucă să se şi răcească.

Gustare de mei și banană (de la 8 luni)

Cea mai uşoară reţeta pentru un preparat cu succes garantat la bebeluşi. Este un fel de gustare la minut, din punct de vedere al efortului depus pentru pregătirea lui, deşi are nevoie de 20-30 de minute pentru a fierbe meiul. Dacă a fost înmuiat în prealabil, timpul este şi mai scurt. Poate fi o gustare savuroasă şi pentru mamă, dacă se adaugă câteva condimente, după gust, precum scorţişoară, vanilie sau cardamom.

Lapte de mei (de la 6 luni)

Laptele de mei se prepară, de asemenea, rapid şi poate fi o băutură savuroasă pentru toţi membrii familiei. Reprezintă o alternativă sănătoasă pentru laptele de vacă şi poate acompania atât cerealele de la micul dejun, cât şi o felie de pâine integrală cu gem sau un biscuite cu seminţe. Consumat ca atare se poate îndulci cu miere de albine (pentru copiii mai mari de 1 an) sau pastă de curmale, iar gustul îi poate fi îmbogăţit cu  puțina scorțișoară (pentru copiii mai mari de 7 luni), vanilie naturală sau un praf de pudră de roşcove.

Budincă cu mei și pere (de la 1 an)

Un desert care se prepară cât ai zice… „mei” 🙂  Tot ce avem de făcut este să fierbem meiul, să amestecăm toate ingredientele şi să le vârâm în cuptor aşezate în forme de brioşe sau ce forme amuzante mai avem prin bucătărie. În nu mai mult de 15  minute este gata desertul!

Budincă de mei cu goji și stafide (de la 1 an)

Budinca de mei cu goji și stafide se poate oferi bebeluşului atât ca gustare, dar şi la masa de dimineaţă.  Meiul este o cereală bogată în substanțe nutritive, uşor acceptată de bebeluși şi cu efecte benefice asupra sistemului lor digestiv. Stafidele şi goji îndulcesc budinca şi îi îmbunătăţesc valoarea nutritivă.

Preferata voastră care este?