Un fruct antic, cu o popularitate care s-a păstrat încă din vremuri îndepărtate. Conţinutul ridicat de apă, precum și fibrele solubile şi insolubile fac din măr un fruct uşor de digerat şi de accepatat de bebeluşi, fiind ideal pentru primul contact cu fructele pentru cei mici.
Quinoa este o pseudocereală bogată în proteine, calciu și fier, o bună sursă de vitamina E și de folați. Coexistența tuturor celor 8 tipuri de aminoacizi esențiali fac din aceasta o importantă sursă de proteine vegetale pentru cei mici. Quinoa cu mere și vanilie este un preparat rapid ce poate fi folosit ca mic dejun sau gustare, indiferent dacă este servit cald său rece.
Meiul este un aliment străvechi, versatil, bogat în substanțe nutritive și foarte potrivit pentru a fi oferit bebelușilor la începutul diversificării. Pregătirea aceastei reţete este uşoară şi rapidă, însă necesită planificare în avans deoarece meiul se hidratează timp de 5 ore sau peste noapte, înainte de a fi gătit. Budincă de măr cu mei este o rețetă simplă și delicioasă pentru întreaga familie. Se servește călduță, dar este foarte bună și rece.
Biscuiții cu fulgi de ovăz, măr și scorțișoară reprezintă o gustare rapidă și delicioasă, care nu dă greș oriunde aţi fi: acasă, în parc sau într-o drumeţie. Se lasă la răcit, dacă rezistaţi tentaţiei de a gusta din ei imediat ce sunt scoşi de la coptor, şi se pot păstra la frigider pentru câteva zile.
Un preparat cu două metode de gătire, ambele cu rezultate la fel de aromate şi gustoase. Dacă vă presează timpul se poate face pe aragaz, într-o tigaie, deşi reţeta iniţială era destinată cuptorului.
Aceste prăjiturele aromate cu scorţişoară sunt numai bune de servit cu ceai sau lapte, la micul dejun sau ca gustare, între mese. Avantajul acestei reţete este că puteţi folosi pulpa rămasă de la prepararea laptelui de migdale.
Foto: diversificare.ro