salată curcubeu cu legume și cușcuș 8 luni

Salată curcubeu cu legume și cuşcuş

Masă

Cină

Fel de mâncare

Salată

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Când eşti în criză de timp şi trebuie să pregăteşti o masă, sănătoasă, în timp record, îți recomand cu drag această salată curcubeu cu legume și cușcuș.

Vrei să gătești ceva rapid și sănătos? Îți propun o salată curcubeu cu legume și cușcuș!

Cuşcuşul îşi are originea în Orientul Mijlociu şi este o varietate de paste din făină de grâu dur. Acestea pot fi fierte la aburi şi apoi uscate. Pătrunjelul reprezintă o importantă sursă de vitamina C, roşiile sunt o sursă de licopen, iar avocado este plin de grăsimi sănătoase.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cuşcuşul se prepară conform indicaţiilor de pe ambalaj, iar în apă se adaugă o lingură de ulei de măsline, un praf de sare (dacă vârsta copilului permite) şi o crenguţă de rozmarin (opţional).Nu uitaţi să amestecaţi cuşcuşul după ce a absorbit toată apa, pentru a-l afâna!
  2. Legumele se curăţă şi se spală sub jet de apă rece. Roşiile se taie în jumătate, ardeiul şi ceapa roşie se taie julien, iar castravetele în cuburi. Avocado se taie cubuleţe şi se stropeşte cu zeama de lămâie pentru a-și menține culoarea. Ceapa verde se toacă împreună cu pătrunjelul.
  3. Într-un castron încăpător se amestecă bine toate ingredientele.
  4. Din ulei, (sare), piper (şi zeama de lămâie) se face un dressing şi se adaugă peste salată.

Se serveşte ca atare sau ca şi garnitură la peşte.
Sursă foto: Diversificare.ro