buritto cu legume 1 an

Buritto cu legume

de Andreea
Masă

Prânz

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Acest buritto este împrumutat din mâncarea mexicană. Modul de gătire al legumelor și prezența chimionului au fost inspirațiile. Simplu și bun – buritto cu legume.

Buritto cu legume o rețetă savuroasă, simplă și gustoasă

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Broccoli se opărește pentru 3 minute după care se introduce pentru câteva secunde în apă rece (procedeu numit “blanșare”). Va fi crocant și își va păstra culoarea verde-aprins.
  2. Se taie oblic ceapa verde, usturoiul verde și morcovul. Ceapa roșie se taie “peștișor”. 
  3. Toate acestea se sotează pentru câteva minute în 2 linguri de ulei, amestecând continuu. Nu se urmărește gătirea lor completă, doar să împrumute gusturile. 
  4. Se condimentează cu chimion praf și puțină sare. Adăugăm și ardeiul tăiat fâșii, porumbul, brocolli și mai lăsăm pe foc 2 minute. Scoatem legumele din tigaie.
  5. Ciupercile se taie feliuțe și se sotează în foarte puțin ulei pentru 2-4 minute, până se înmoaie.
  6. Într-un castron amestecăm toate legumele. Va mirosi foarte bine.
  7. Umplem fiecare tortilla cu legume și o rulăm ca pe o clătită. 
  8. Răzuim puțină mozzarella sau cașcaval pe fiecare și le dăm la cuptor pentru 5 minute, până se topește brânza.

Pentru copiii mai mari se poate adăuga și fasole roșie fiartă.
Se pot servi cu guacamole și hummus.