biscuiți cu merișoare și nuci 12 luni

Biscuiți cu merișoare și nuci (de la 1 an)

de Oana
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Biscuiți

Ingredient principal

Pâine & aluaturi

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Biscuiți cu merișoare și nuci, o gustare sănătoasă și gustoasă pentru toată familia.

Biscuiți cu merișoare și nuci, o gustare sănătoasă și gustoasă pentru toată familia. Un preparat gustos și sănătos. Poftă bună!

Biscuiți cu merișoare și nuci

biscuiți cu merișoare

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 175 g de unt la temperatura camerei
– 85 g  înducitor natural sau zahăr brun pentru copii mai mari de 3 ani
– 1/2 linguriţă extract de vanilie
– 225 g de făină
– 75 g de nuci (migdale, fistic, alune etc.)
– 75 g de merişoare uscate

Mod de preparare:
Se amestecă bine untul, zahărul şi vanilia, apoi se adaugă făina (treptat), nucile şi merişoarele. Frămânţi amestecul până obţineți un aluat compact. Împărțiți cantitatea de aluat în 2 părți egale și modelați din fiecare parte câte un cilindru cu diametru de aproximativ 5 cm. Înfășurați-le apoi în folie alimentară, și lăsați-le să se odihnească la frigider aproximativ 1 oră. Puteți păstra acest aluat și la congelator până la 3 luni.

Încălziți cuptorul la 180° C/ gaz 4. Tăiați aluatul în felii groase de 1 cm și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc 12-15 minute și se lasă să se răcească în tavă.

Merg de minune cu un pahar de lapte sau suc natural! Poftă bună!

Sursa foto: http://flic.kr/p/3iLmr

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se amestecă bine untul, zahărul şi vanilia, apoi se adaugă făina (treptat), nucile şi merişoarele. 
  2. Frămânţi amestecul până obţineți un aluat compact. Împărțiți cantitatea de aluat în 2 părți egale și modelați din fiecare parte câte un cilindru cu diametru de aproximativ 5 cm. 
  3. Înfășurați-le apoi în folie alimentară, și lăsați-le să se odihnească la frigider aproximativ 1 oră. Puteți păstra acest aluat și la congelator până la 3 luni.
  4. Încălziți cuptorul la 180° C/ gaz 4. 
  5. Tăiați aluatul în felii groase de 1 cm și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  6.  Se coc 12-15 minute și se lasă să se răcească în tavă.
  7. Merg de minune cu un pahar de lapte sau suc natural! Poftă bună!

Comentarii