tort aniversar cu ciocolată 12 luni

Tort aniversar cu ”ciocolată”

Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Ciocolată

Timp de preparare

30

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Vă recomandăm un tort sănătos și nutritiv pe care-l poate savura inclusiv sărbătoritul la aniversarea de 1 an – tort aniversar cu ciocolată.

Tort aniversar cu ciocolată este un tort sănătos și nutritiv. Îl puteți oferi inclusiv sărbătoritului de 1 an, cum a fost cazul nostru.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Întâi pregătiți blatul. Amestecați bine făina, pudra de roșcove și praful de copt. 
 2. Separat bateți puțin ouăle și adăugați siropul de arțar, unul topit și laptele amestecând bine. 
 3. Adăugați compoziția cu ouă peste cea cu făină și omogenizați bine. 
 4. Turnați apoi într-un inel culinar cu pereți detașabili (cu diametrul de aprox 20 cm) pe care l-ați tapetat în avans cu unt și făină. 
 5. Introduceți în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aproximativ 30 de minute. După acest timp verificați dacă e copt suficient prin introducerea unei scobitori, dacă  iese curată înseamnă că blatul e făcut, dacă nu mai lăsați-l în cuptor până se face.
 6. Lăsați blatul să se răcească și între timp pregătiți crema pentru tort. Nucile sau alunele se prăjesc ușor în cuptor iar apoi se râșnesc fin cu ajutorul unui robot de bucătărie sau râșniță până rezultă o pastă fină, un unt de nuci. 
 7. Într-un blender puneți 4 banane tăiate bucăți, untul de nuci și mierea de albine sau siropul de arțar și faceți un piure-cremă.
 8. Când blatul s-a răcit bine se taie orizontal în 3 felii aproximativ egale cu ajutorul unui cuțit. 
 9. Cele 2 banane rămase se taie felii subțiri, le vom folosi între straturile de tort.
 10. Acum putem începe asamblarea tortului. Așezați felia de bază din blat pe un platou de servit, distribuiți uniform 1/3 din feliile de banane și apoi întindeți 1/3 din crema de alune și banane. 
 11. Așezați peste, cu grijă, următoarea felie (cea din mijloc) și repetați cu 1/3 din feliile de banane  și 1/3 din cremă. 
 12. Așezați ultima felie de blat peste, apoi feliile de banane care au rămas. 
 13. În crema care a rămas adăugați 1 lingură de pudră de roșcove și blend-uiți până se omogenizează. 
 14. Turnați crema într-o pungă obișnuită la care ați tăiat puțin un colț (un orificiu mic) sau într-o pungă specială pentru ornat cu glazură. Ornați tortul cu glazura de ''ciocolată''.

Sursă foto: Diversificare.ro