Peşte cu şofran (de la 10 luni)

Aroma şi culoarea pe care o dă tuturor preparatelor la care este folosit, fac din şofran un condiment foarte apreciat.

190535218_06ce144f51_zIngrediente:
– 200 g peşte file
– 1 linguriţă de ulei de măsline
– 4 cepe medii
– 5 roşii
– 1 linguriţă şofran
– 2-3 linguri de boia de ardei dulce
– 1/2 linguriţă de sare (după 1 an)
piper după gust

Mod de preparare:
Într-o oală se pune uleiul de măsline cu puţină apă. Când uleiul s-a încins, se pune la călit ceapa tocată, iar când ceapa s-a înmuiat se adaugă peştele tăiat în bucăţi potrivite. Bucăţile de peşte se fac pe ambele părţi, iar după ce s-au pătruns se scot şi se ţin la cald. După ce se scoate peştele, se pun peste ceapă roşiile tăiate cuburi, sarea, piperul, boiaua şi şofranul. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă la foc mic cam o jumătate de oră. Apoi se adaugă iarăşi bucăţile de peşte şi se mai lasă să clocotească 4-5 minute. Se serveşte cu orez fiert.

Sursa foto:https://flic.kr/p/hQxtY

Comentarii