Pește cu șofran 10 luni

Peşte cu şofran

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Pește

Timp de preparare

10

Timp de gătire

35

Dificultate

rapide

Porţii

2 porții

Pește cu șofran este o rețetă adesea gătită la noi în casă. Sper să vă inspire și pe voi!

Pește cu șofran este un preparat ideal pentru prânz sau cină.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Într-o oală se pune uleiul de măsline cu puţină apă. 
  2. Când uleiul s-a încins, se pune la călit ceapa tocată, iar când ceapa s-a înmuiat se adaugă peştele tăiat în bucăţi potrivite. 
  3. Bucăţile de peşte se fac pe ambele părţi, iar după ce s-au pătruns se scot şi se ţin la cald. 
  4. După ce se scoate peştele, se pun peste ceapă roşiile tăiate cuburi, sarea, piperul, boiaua şi şofranul. 
  5. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă la foc mic cam o jumătate de oră.
  6. Apoi se adaugă iarăşi bucăţile de peşte şi se mai lasă să clocotească 4-5 minute.

Se serveşte cu orez fiert.

Sursă foto:https://flic.kr/p/hQxtY