Cartofi amuzanți 12 luni

Cartofi amuzanți

Masă

Cină

Dietă

Fără gluten

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pregătirea mesei alături de copii poate fi distractivă. Lăsăm imaginația să zburde, ne jucăm, iar rezultatul… o rețetă de cartofi amuzanți!

Pregătirea mesei alături de copii poate fi tare distractivă. Ne lăsăm imaginația să zburde, facem combinații simple, predăm sarcini ușoare celor mici, iar rezultatele sunt cel puțin inedite. Astăzi vă prezint o rețetă de cartofi amuzanți. Tot procesul de învățare al copiilor în primii ani de viață se bazează pe joacă. La fel se întâmplă și în bucătărie, unde cei mici au șansa de a face achiziții noi, de a exersa abilități și… de a se distra!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

 1. Cartofii se spală și se freacă bine cu o perie, apoi se fierb în coajă până devin moi. Se testează cu o furculiță și dacă aceasta pătrunde ușor, înseamnă că sunt gata.
 2. Apa se scurge cu grijă și cartofii se curăță de coajă cât sunt încă fierbinți. Pentru a ușura procesul, se poate folosi un vas cu apă rece pentru a înmuia degetele din când în când.
 3. Cât timp cartofii sunt la fiert, se pregătesc salata și sosul de caju.
 4. Morcovul se spală bine, se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea fină.
 5. Se stoarce bine de zeamă luând mici grămezi de morcov ras în palmă și presând palmele. Sucul obținut poate fi savurat ca atare.
 6. Varza se curăță de foile exterioare, se spală sub jet de apă, apoi se toacă fin.
 7. Salata de varză se asezonează cu sare, piper, ulei de măsline și suc de lămâie, după gust.
 8. Peste morcov se presară o lingură rasă de drojdie inactivă, apoi se stropește cu ulei de măsline și suc de lămâie. Opțional, se poate adăuga un praf de sare și piper (dacă vârsta bebelușului vă permite și dacă nu există alte contraindicații).
 9. Sosul de caju se pregătește foarte ușor cu ajutorul unui blender. Nucile hidratate peste noapte se clătesc bine și se pun în blender alături de 2 linguri de ulei de măsline, 2-3 linguri de apă (apa se va adăuga treptat) și o jumătate de cartof fiert. 
 10. Se mixează bine până rezultă o pastă fină, numai bună pentru a înmuia cartofii în ea.
 11. Pentru amuzamentul copiilor, se pot decora farfuriile și cartofii într-un mod amuzant. Sosul se întinde în farfurie în formă de nor, iar cartofii se "coafează" cu salată. Poftă bună să aveți!
Sursă foto: Diversificare.ro