țelină la cuptor 1 an

Ţelină la cuptor (de la 1 an)

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

15

Timp de gătire

150

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Descopăr uneori reţete noi şi neobişnuite. Iată cum am preparat o banală rădăcină de ţelină. Arată foarte drăguţ ca aspect şi nici gustul nu dezamăgeşte – țelină la cuptor.

Descopăr uneori reţete noi şi neobişnuite. Iată cum am preparat o banală rădăcină de ţelină. Arată foarte drăguţ ca aspect şi nici gustul nu dezamăgeşte – țelină la cuptor.

Ţelină la cuptor

12076259973_dd930746f6_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 țelină
– 1 lingură ulei de măsline
– 4 fire de rozmarin
– 4 fire de cimbru
– 3 frunze de dafin
– 1 căpățână de usturoi, desfăcută în căței
– 50 g de unt
piper (opțional)

Mod de preparare:
Rădăcina de ţelină se spală foarte bine cu o perie curată până când nu mai are deloc pământ. Se taie nodurile pe care le poate avea pe coajă şi se freacă foarte bine cu ulei.

Se aşează ţelina pe o bucată mare de hârtie de copt cu rădăcina în jos şi se presară cu usturoiul, sare, piper (opțional) şi ierburile aromatice. Se împachetează strâns hârtia şi se aşează ţelina astfel pregătită într-o tavă de copt.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de două ore. După acest timp ar trebui ca miezul să se frăgezească bine. Dacă nu este încă destul de fraged, se mai coace 30 de minute.

Se scoate ţelina din hârtie şi i se taie partea de deasupra. Miezul se zdrobeşte direct în rădăcina de țelină și se amestecă cu unt, piper (opțional) şi usturoi. Dacă este nevoie, puteți adăuga sare. Preparatul se servește cu lingura.

Sursa foto: https://flic.kr/p/jp8ZmR

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Rădăcina de ţelină se spală foarte bine cu o perie curată până când nu mai are deloc pământ. Se taie nodurile pe care le poate avea pe coajă şi se freacă foarte bine cu ulei.
  2. Se aşează ţelina pe o bucată mare de hârtie de copt cu rădăcina în jos şi se presară cu usturoiul, sare, piper (opțional) şi ierburile aromatice. Se împachetează strâns hârtia şi se aşează ţelina astfel pregătită într-o tavă de copt.
  3. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de două ore. După acest timp ar trebui ca miezul să se frăgezească bine. Dacă nu este încă destul de fraged, se mai coace 30 de minute.
  4. Se scoate ţelina din hârtie şi i se taie partea de deasupra. 
  5. Miezul se zdrobeşte direct în rădăcina de țelină și se amestecă cu unt, piper (opțional) şi usturoi. 
  6. Dacă este nevoie, puteți adăuga sare. 
  7. Preparatul se servește cu lingura.

Comentarii