Supă cremă de cartof și pară 1 an

Supă cremă de cartof și pară (după 1 an)

de Sorin
Masă

Prânz

Dietă

Vegane

Fel de mâncare

Supă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O combinație interesantă de arome și… neașteptată pentru o supă cremă! Vă invităm să încercați această supă cremă de cartof și pară!

O combinație interesantă de arome și… neașteptată pentru o supă cremă! Vă invităm să încercați această rețetă nu numai pentru cei mici!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se ia o oală de aproximativ 3-4 litri, în care se pun 3 cești de apă și laptele vegetal la fiert.
  2.  Eu am folosit lapte de cocos făcut de mine, deoarece cel din comerț conține E-uri. 
  3. Cartoful se curăță și se toacă cubulețe. 
  4. Repetăm aceeași procedură și pentru ceapă, după care le adăugăm în oala care se află pe foc. 
  5. Usturoiul se zdrobește și se adaugă, alături de ulei și sare, în oală.
  6. Para se curăță de coajă și se taie cubulețe pe care le adăugăm lângă celelalte ingrediente. 
  7. După ce toate ingredientele au fiert, se lasă la răcit. 
  8. După ce se răcește toată compoziția, se dă prin blender până devine o pastă omogenă și cremoasă. 
  9. Supa cremă de cartof și pară este gata!
  10. Laptele de cocos l-am făcut astfel: am cumpărat o nucă de cocos, pe care am spart-o foarte ușor învelind-o într-un prosop și izbind-o de gresie, toate acestea după ce am golit-o. 
  11. Puteți proceda la fel sau puteți urma instrucțiunile din acest articol. 
  12. Am dat prin răzătoare miezul nucii de cocos, după care l-am adăugat în blender, alături de o cană fiartă de apă și am mixat până am obținut laptele. 
  13. Apoi am strecurat și am repetat procedeul.
  14. Când e gata, laptele de cocos se lasă la răcit și se poate folosi cum doriți: ori în preparate, ori pur și simplu să-l consumați așa. 
  15. Se poate aromatiza cu fructe sau vanilie, scorțisoară, etc. 
  16. Se poate păstra la frigider în recipiente de sticlă circa 3 zile.   Poftă bună!
Se ia o oală de aproximativ 3-4 litri, în care se pun 3 cești de apă și laptele vegetal la fiert. Eu am folosit lapte de cocos făcut de mine, deoarece cel din comerț conține E-uri. Cartoful se curăță și se toacă cubulețe. Repetăm aceeași procedură și pentru ceapă, după care le adăugăm în oala care se află pe foc. Usturoiul se zdrobește și se adaugă, alături de ulei și sare, în oală.

Para se curăță de coajă și se taie cubulețe pe care le adăugăm lângă celelalte ingrediente. După ce toate ingredientele au fiert, se lasă la răcit. După ce se răcește toată compoziția, se dă prin blender până devine o pastă omogenă și cremoasă. Supa cremă de cartof și pară este gata!

Laptele de cocos l-am făcut astfel: am cumpărat o nucă de cocos, pe care am spart-o foarte ușor învelind-o într-un prosop și izbind-o de gresie, toate acestea după ce am golit-o. Puteți proceda la fel sau puteți urma instrucțiunile din acest articol. Am dat prin răzătoare miezul nucii de cocos, după care l-am adăugat în blender, alături de o cană fiartă de apă și am mixat până am obținut laptele. Apoi am strecurat și am repetat procedeul.

Când e gata, laptele de cocos se lasă la răcit și se poate folosi cum doriți: ori în preparate, ori pur și simplu să-l consumați așa. Se poate aromatiza cu fructe sau vanilie, scorțisoară, etc. Se poate păstra la frigider în recipiente de sticlă circa 3 zile.

Poftă bună!

Comentarii