Se spală toate legumele și se scot semințele din ardei.
Cartofii şi ţelina se curăţă de coajă.
Cartofii se taie rondele, iar țelina se taie în 3 sau 4 părți, apoi rondele.
Toate rondelele de ţelină şi cartofi, ar trebui să fie cam la fel de mari.
Se decojesc roşiile astfel: se pune apă la fiert într-o oală. Roşiile se opăresc în apa clocotită pentru câteva secunde. Se scot din apa clocotită şi se lasă puţin la răcit. Se decojesc şi se pun într-o farfurie.
Se pune o tigaie pe foc, iar când s-a încins se toarnă uleiul împreună cu 20 ml apă.
Se pun în tigaie rondelele de cartofi şi de ţelină și se lasă pe foc până se pătrund.
Apoi, se scot şi se lasă pe o farfurie sau într-un bol.
Se pune ceapa tocată în locul lor în tigaie și peste se adaugă ardeii tocați mărunt.
Apoi, rondelele de cartofi şi ţelină pătrunse.
Se amestecă totul şi se ține pe foc cel puţin 5 minute.
Se presară cu boia de ardei.
Se toacă roşiile curăţate de coajă şi se adaugă și ele în tigaie.
Se presară mărarul tocat mărunt şi se mai lasă pe foc 20 de minute.