griș cu lapte 1 an

Griș cu lapte (de la 1 an)

Masă

Desert

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Cereale

Timp de preparare

20

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Griş cu lapte, o rețetă pe care bunica mea o prepara cu drag și care ne amintește tuturor de perioada în care mergeam la grădiniță.

Griş cu lapte, o rețetă pe care bunica mea o prepara cu drag și care ne amintește tuturor de perioada în care mergeam la grădiniță.

Griș cu lapte

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 250 ml de lapte de vacă
– 2 lingurițe de griș
miere de albine
scorțișoară, cacao sau dulceață de fructe pentru decor

Mod de preparare:
Punem laptele la fiert într-o crăticioară. Când acesta a dat în clocot, micșorăm focul și adăugăm grișul în ploaie, amestecând continuu cu o lingură de lemn pentru a evita formarea cocoloașelor. Lăsăm laptele și grișul să fiarbă timp de câteva minute.

Dacă consistența grișului vi se pare prea tare, puteți adăuga lapte, puțin câte puțin. În caz contrar, adăugați griș treptat, lăsând să fiarbă până ce obțineți consistența potrivită. După ce s-a răcit (temperatura să fie mai mică de 40 de grade Celsius), adăugați mierea de albine.

În doar câteva minute va fi gata un desert delicios, pe care îl puteți servi cald sau rece, în funcție de preferințe. Pentru a-l face mai atractiv pentru copii, îl puteți decora la final cu scorțișoară, cacao sau sirop și fructe din dulceață.

Dacă totuși preferați să înlocuiți mierea folosind zahăr (pentru copiii mai mari de 3 ani), așteptați puțin, până ce grișul se răcește și capătă o crustă subțire. Presărați puțin zahăr brun și un praf de scorțișoară pe deasupra. Mie îmi place foarte mult contrastul dintre conținutul ușor crocant al acestei cruste și consistența moale a grișului cu lapte, care îmi amintește, inevitabil, de perioada în care eram și eu copil.

Sursă foto: http://flic.kr/p/7TqfEU

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Punem laptele la fiert într-o crăticioară. Când acesta a dat în clocot, micșorăm focul și adăugăm grișul în ploaie, amestecând continuu cu o lingură de lemn pentru a evita formarea cocoloașelor. Lăsăm laptele și grișul să fiarbă timp de câteva minute.
  2. Dacă consistența grișului vi se pare prea tare, puteți adăuga lapte, puțin câte puțin. În caz contrar, adăugați griș treptat, lăsând să fiarbă până ce obțineți consistența potrivită. 
  3. După ce s-a răcit (temperatura să fie mai mică de 40 de grade Celsius), adăugați mierea de albine.
  4. În doar câteva minute va fi gata un desert delicios, pe care îl puteți servi cald sau rece, în funcție de preferințe. 
  5. Pentru a-l face mai atractiv pentru copii, îl puteți decora la final cu scorțișoară, cacao sau sirop și fructe din dulceață.
  6. Dacă totuși preferați să înlocuiți mierea folosind zahăr (pentru copiii mai mari de 3 ani), așteptați puțin, până ce grișul se răcește și capătă o crustă subțire. 
  7. Presărați puțin zahăr brun și un praf de scorțișoară pe deasupra. Mie îmi place foarte mult contrastul dintre conținutul ușor crocant al acestei cruste și consistența moale a grișului cu lapte, care îmi amintește, inevitabil, de perioada în care eram și eu copil.