tapenades 1 an

Tapenades (de la 1 an)

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Fructe

Timp de preparare

10

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Pe post de sos sau pate de post, tapenades este uşor de preparat. Se face la rece în doar câteva minute.

Pe post de sos sau pate de post, tapenades este uşor de preparat. Se face la rece în doar câteva minute. Are un gust foarte bun.

Tapenades

tapenades

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 200 g măsline Kalamata
– o lingură de ulei de măsline extravirgin
– o lingură capere
– suc de la o lămâie
– o lingură de file de anşoa pasat
– 1 căţel de usturoi pisat
mirodenii după gust (cimbru, rozmarin, piper)
– o lingură de oţet

Mod de preparare:
Se pun toate ingredintele în vasul de la mixer sau în robotul de bucătărie şi se mixează până când se obţine o pasta omogenă. Pasta aceasta, tapenades după cum este denumită, se serveşte ca sos sau ca întinsă pe felii de pâine sau de baghetă franţuzească. Feliile de pâine se pot unge în prealabil cu puţin unt.
Alte informaţii: măslinele Kalamata sunt un soi de măsline mari, care se găsesc în comerţ. De regulă sunt păstrate în saramură. Pentru reţeta aceasta de tapenades trebuie spălate măslinele la început și, eventual, lăsate la desărat.

Sursa foto: https://flic.kr/p/6dZnMU

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se pun toate ingredintele în vasul de la mixer sau în robotul de bucătărie şi se mixează până când se obţine o pasta omogenă. 
  2. Pasta aceasta, tapenades după cum este denumită, se serveşte ca sos sau întinsă pe felii de pâine sau de baghetă franţuzească. 
  3. Feliile de pâine se pot unge în prealabil cu puţin unt.
  4. Alte informaţii: măslinele Kalamata sunt un soi de măsline mari, care se găsesc în comerţ. De regulă sunt păstrate în saramură. Pentru reţeta aceasta de tapenades trebuie spălate măslinele la început și, eventual, lăsate la desărat.