pastă tartinabilă cu ardei și telemea 1 an

Pastă tartinabilă cu ardei și telemea (de la 1 an)

Masă

Gustare

Fel de mâncare

Pate

Ingredient principal

Brânză

Timp de preparare

15

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Această pastă tartinabilă cu ardei și telemea este înlocuitorul ideal al pateului din ficat. Ardeiul este cea mai bogată legumă din punct de vedere nutrițional și este și cea mai bine tolerată de organismul bebelușilor.

Pastă tartinabilă cu ardei și telemea, toate substanțele nutritive din legume + calciul din brânză. Gust bun și sănătate la o singură masă.

Această pastă tartinabilă cu ardei și telemea este înlocuitorul ideal al pateului din ficat. Ardeiul este cea mai bogată legumă din punct de vedere nutrițional și este și cea mai bine tolerată de organismul bebelușilor.

Pastă tartinabilă cu ardei și telemea

pasta tartinabila din ardei si telemea

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 500 grame de ardei
– 200 grame de brânză telemea (sau altă brânză)
– o ceapă mică roșie
– un sfert de linguriță de turmeric
– o linguriță de pastă tahini
piper alb după gust
măsline verzi umplute

Mod de preparare:
Ardeii se spală și se coc la cuptor sau pe un grătar. Se pun în apă rece pe măsură ce se coc și se curăță cu mâna de pojghița arsă. Se îndepărtează semințele ardeilor. Apoi, ardeii copț și curățați se pun la blender cu ceapa și brânza tăiate bucăți. Se mixează până la omogenizare.
Se adaugă apoi pasta tahini (vezi rețeta aici), turmericul și piperul. Se amestecă totul foarte bine și se dă la frigider cel puțin 30 de minute,
cât să se întrepătrundă aromele.

Se poate servi pe felii de pâine prăjită sau biscuiți. Deasemenea, pentru a obține un aranjament frumos, pasta tartinabilă cu ardei și telemea se poate pune în roșii  tăiate pe jumătate care vor fi pe post de vas de servit.

Sursa foto: https://flic.kr/p/6iGjb3

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Ardeii se spală și se coc la cuptor sau pe un grătar. 
  2. Se pun în apă rece pe măsură ce se coc și se curăță cu mâna de pojghița arsă. 
  3. Se îndepărtează semințele ardeilor. 
  4. Apoi, ardeii copți și curățați se pun la blender cu ceapa și brânza tăiate bucăți. Se mixează până la omogenizare.
  5. Se adaugă apoi pasta tahini (vezi rețeta aici), turmericul și piperul. 
  6. Se amestecă totul foarte bine și se dă la frigider cel puțin 30 de minute, cât să se întrepătrundă aromele.
  7. Se poate servi pe felii de pâine prăjită sau biscuiți. 
  8. Deasemenea, pentru a obține un aranjament frumos, pasta tartinabilă cu ardei și telemea se poate pune în roșii  tăiate pe jumătate care vor fi pe post de vas de servit.

Comentarii