O rețetă italienească delicioasă, ușor de preparat și foarte sănătoasă – vinete umplute cu orez. Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună!
Ingrediente
- un sfert de cană orez, cu bob lung și orez sălbatic (amestec)
- 1 vânătă, (aproximativ 350g greutate)
- 1 ceapă, mică tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- jumătate dintr-un ardei gras, mic
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri apă
- 3 linguri stafide
- un sfert de cană nuci caju, tocate
- jumătate de linguriță oregano, uscat
- jumătate de cană parmezan, ras
- sare, și
- piper, după gust
- pătrunjel, proaspăt sau oregano pentru decor
- caj
Paşii necesari preparării
- Gătiți orezul într-o tigaie cu apă sărată pentru 15 minute sau până este fiert. Scurgeți, clătiți și scurgeți iar.
- Fierbeți o oală de apă.
- Tăiați vânăta în jumătate pe lungime, după ce ați tăiat codița.
- Scoateți miezul lăsând doar coaja cu grosimea de aproximativ 1,5 cm.
- Scufundați în oala cu apă clocotită și mai fierbeți cam 3-4 minute.
- Miezul vinetei se toacă mărunt.
- Într-o tigaie înfierbântați uleiul de măsline cu puțină apă și înăbușiți ceapa și usturoiul până încep să se înmoaie.
- Adăugați ardeiul gras și miezul vinetei și mai gătiți pentru 2 minute.
- Adăugați apa și mai lăsați pe foc încă 2-3 minute.
- Adăugați stafidele, nucile caju, oregano și orezul fiert în amestec și asezonați cu sare și piper după gust.
- Așezați cojile de vânătă într-un vas de ceramică și umpleți cu amestecul de mai sus.
- Acoperiți și băgați în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute.
- Scoateți vasul din cuptor, înlăturați capacul și puneți parmezanul deasupra.
- Reintroduceți în cuptor pentru încă 3-4 minute până ce capătă o culoare aurie.
Serviți vinetele cu orez calde, cu puțin oregano și pătrunjel proaspăt.
Sursă foto: http://flic.kr/p/94GSAo