vinete umplute cu orez 2 ani

Vinete umplute cu orez

Dietă

Vegane

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

O rețetă italienească delicioasă, ușor de preparat și foarte sănătoasă – vinete umplute cu orez. Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună!

O rețetă italienească delicioasă, ușor de preparat și foarte sănătoasă – vinete umplute cu orez. Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună!

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Gătiți orezul într-o tigaie cu apă sărată pentru 15 minute sau până este fiert. Scurgeți, clătiți și scurgeți iar.
  2. Fierbeți o oală de apă.
  3. Tăiați vânăta în jumătate pe lungime, după ce ați tăiat codița. 
  4. Scoateți miezul lăsând doar coaja cu grosimea de aproximativ 1,5 cm. 
  5. Scufundați în oala cu apă clocotită și mai fierbeți cam 3-4 minute. 
  6. Miezul vinetei se toacă mărunt.
  7. Într-o tigaie înfierbântați uleiul de măsline cu puțină apă și înăbușiți ceapa și usturoiul până încep să se înmoaie. 
  8. Adăugați ardeiul gras și miezul vinetei și mai gătiți pentru 2 minute. 
  9. Adăugați apa și mai lăsați pe foc încă 2-3 minute.
  10. Adăugați stafidele, nucile caju, oregano și orezul fiert în amestec și asezonați cu sare și piper după gust.
  11. Așezați cojile de vânătă într-un vas de ceramică și umpleți cu amestecul de mai sus. 
  12. Acoperiți și băgați în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 20 minute. 
  13. Scoateți vasul din cuptor, înlăturați capacul și puneți parmezanul deasupra. 
  14. Reintroduceți în cuptor pentru încă 3-4 minute până ce capătă o culoare aurie.

Serviți vinetele cu orez calde, cu puțin oregano și pătrunjel proaspăt.

Sursă foto: http://flic.kr/p/94GSAo