Chiftele de broccoli 1 an

Chiftele de broccoli (de la 1 an)

de Sorin
Masă

Gustare

Ocazie

Petrecere

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

20

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Copiii vor adora aceste chiftele de broccoli! Le pot mânca singuri și le asigură o mare parte din necesarul de substanțe nutritive.
Poftă bună!

Pentru astăzi chef Sorin ne propune o rețetă simplă, dar de efect: chiftele de broccoli. Cei mici vor fi încântați, pentru că le pot servi cu mâna!

Chiftele de broccoli

Chiftele cu brocoliIngrediente:
– 140g de dovlecei
– 3 ouă
– 85 g buchețele de broccoli
– 1 legătură de mărar
– 3 linguri de făină din orez, sau fără gluten
– 2 linguri de ulei de nuci

Mod de preparare:
Se dau prin răzătoare dovleceii, iar după aceea pentru a elimina apa, îi punem în palme în și îi stoarcem bine sau pune-i într-un prosop curat de bucătărie și răsucește-l, cu același scop. Broccoli se fierbe scurt, pentru 2-3 minute, apoi se toacă mărunt sau se poate procesa într-un robot de bucătărie.
Bate ouăle într-un bol, adaugă broccoli, dovleceii și mare parte din mărarul tocat grosier și amestecă bine. Adaugă făina, amestecă din nou și asezonează.
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pregătește tava în care pui hârtia de copt. Cu ajutorul unei linguri ne asigurăm că vom avea același gramaj, apoi le așezăm în tavă pentru a le băga în cuptor. Introducem tava la cuptor și lăsăm aproximativ 10-15 minute până când devin aurii. Se presară deasupra mărarul rămas, înainte de a le servi.
Pentru un plus de substanțe nutritive putem servi cu somon fiert, ceea ce duce la creșterea cantității de vitamina D și acizi omega 3.
Dacă doriți mai multe proteine, serviți-le alături de ou.

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Se dau prin răzătoare dovleceii, iar după aceea, pentru a elimina apa, se pun în palme și se storc bine sau se pun într-un prosop curat de bucătărie și se răsucește.
  2.  Broccoli se fierbe scurt, pentru 2-3 minute, apoi se toacă mărunt sau se poate procesa într-un robot de bucătărie.
  3. Se bat ouăle într-un bol, se adaugă broccoli, dovleceii și mare parte din mărarul tocat grosier și se amestecă bine.
  4. Se adaugă făina, se amestecă din nou și se asezonează.
  5. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade și se pregătește tava în care se pune hârtia de copt. 
  6. Cu ajutorul unei linguri ne asigurăm că vom avea același gramaj, apoi le așezăm în tavă pentru a le băga în cuptor. 
  7. Se introduce tava la cuptor și se lasă aproximativ 10-15 minute până când devin aurii.
  8. Se presară deasupra mărarul rămas, înainte de a le servi.
  9. Pentru un plus de substanțe nutritive putem servi cu somon fiert, ceea ce duce la creșterea cantității de vitamina D și acizi omega 3. Dacă doriți mai multe proteine, serviți-le alături de ou.

Comentarii