paste verzi 1 an

Paste verzi (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Pastele verzi sunt ideale pentru: joacă, creştere sănătoasă, aport de fier, aport de fibre şi distracţie la masă.

Preparaţi împreună cu copiii aceste paste verzi. Sunt ideale pentru: joacă, creştere sănătoasă, aport de fier, aport de fibre şi distracţie la masă.

Paste verzi

tagliatelle veryi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 2 albuşuri
– 100 g spanac
– 200 g făină integrală de grâu
– puţină sare
– 0 lingură de apă

Mod de preparare:
Spanacul se toacă foarte fin şi se stoarce. Apoi se bat puţin cele două albuşuri cu furculiţa într-un bol. Se amestecă albuşurile bătute cu spanacul tocat, apa şi cu sarea.
Se adaugă o jumătate din făină şi se amestecă folosind furculiţa, iar apoi cu degetele. Se adaugă făina rămasă treptat amestecând şi frământând totul pentru a obţine o cocă nelipicioasă. În funcţie de cât de mari sunt albuşurile puteţi obţine o cocă mai moale sau mai tare. Dacă veţi considera necesar puteţi adapta cantitatea de făină.
Se transferă coca pe suprafaţa de lucru înfăinată. Se întind foi cât mai subţiri de cocă. Foile ar trebui să nu fie mai groase de 3-4 mm. Se taie apoi fâşii mai înguste sau mai late pentru a obţinetăieţei sau tagliatelle, după preferinţă.

Sursa foto: https://flic.kr/p/9vFSh7

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Spanacul se toacă foarte fin şi se stoarce. 
  2. Apoi se bat puţin cele două albuşuri cu furculiţa într-un bol.
  3.  Se amestecă albuşurile bătute cu spanacul tocat, apa şi cu sarea.
  4. Se adaugă o jumătate din făină şi se amestecă folosind furculiţa, iar apoi cu degetele. 
  5. Se adaugă făina rămasă treptat amestecând şi frământând totul pentru a obţine o cocă nelipicioasă. 
  6. În funcţie de cât de mari sunt albuşurile puteţi obţine o cocă mai moale sau mai tare. 
  7. Dacă veţi considera necesar puteţi adapta cantitatea de făină.
  8. Se transferă coca pe suprafaţa de lucru înfăinată. 
  9. Se întind foi cât mai subţiri de cocă. Foile ar trebui să nu fie mai groase de 3-4 mm. 
  10. Se taie apoi fâşii mai înguste sau mai late pentru a obţine tăieţei sau tagliatelle, după preferinţă.

Comentarii