paste cu roşii şi busuioc  1 an

Paste cu roşii şi busuioc (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

10

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Paste cu roşii şi busuioc – pentru zilele toride care încep să apară, vă propunem o variantă rapidă și gustoasă de a prepara pastele, fără prea mult foc.

Paste cu roşii şi busuioc – pentru zilele toride care încep să apară, vă propunem o variantă rapidă și gustoasă de a prepara pastele, fără prea mult foc.

Paste cu roşii şi busuioc

833149342_538348629b_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 100 ml ulei de măsline,
– 2 căţei de usturoi,
sare,
– 500 g roşii cherry,
– 300 g paste (de preferat integrale),
brânză parmezan sau alt tip de brânză,
busuioc proaspăt.

Mod de preparare:
O jumătate din cantitatea de roşii se toacă mărunt, iar cealaltă jumătate se taie în două. După care se pun toate într-un bol mare şi se amestecă cu uleiul, usturoiul tăiat bucăţi mai mari şi  puțină sare. Se lasă să se odihnească timp de o jumătate de oră, amestecând periodic.

Într-o oală se pune la fiert apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte se adaugă pastele şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Când sunt fierte se scot şi se spală cu apă rece, după care se scurg din nou.

Se amestecă cu roşiile tăiate, usturoiul şi uleiul. La final se dă parmezanul pe răzătoare şi se amestecă şi cu busuioc.

Sursa foto: https://flic.kr/p/2gC7gQ

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. O jumătate din cantitatea de roşii se toacă mărunt, iar cealaltă jumătate se taie în două. 
  2. După care se pun toate într-un bol mare şi se amestecă cu uleiul, usturoiul tăiat bucăţi mai mari şi  puțină sare.
  3.  Se lasă să se odihnească timp de o jumătate de oră, amestecând periodic.
  4. Într-o oală se pune la fiert apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte se adaugă pastele şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Când sunt fierte se scot şi se spală cu apă rece, după care se scurg din nou.
  5. Se amestecă cu roşiile tăiate, usturoiul şi uleiul. La final se dă parmezanul pe răzătoare şi se amestecă şi cu busuioc.

Comentarii