risotto cu dovleac 1 an

Risotto cu dovleac (de la 1 an)

Masă

Prânz

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

25

Dificultate

ușor

Porţii

6 porții

Risotto cu dovleac – aroma de toamnă și aspectul apetisant nu ii sunt singurele atuuri. Voi numi doar cateva: beta-caroten, calciu, fosfor, fier, iod etc.

Risotto cu dovleac – aroma de toamnă și aspectul apetisant nu ii sunt singurele atuuri. Voi numi doar cateva: beta-caroten, calciu, fosfor, fier, iod etc.

Risotto cu dovleac

8237292019_7c87d4e25e_z

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 125 ml supă concentrată de zarzavat
– 200 g orez
– 2 linguri de ulei de cocos
– 3 cepe medii
– 450 g dovleac
– 150 g ciuperci champignon
– ½ linguriţă cimbru uscat
– ½ linguriţă sare roz de Himalaya
– ¼ linguriţă piper proaspăt măcinat (opţional)
– 1 praf de şofran (opţional)
– 2 linguri de drojdie inactivă
– caşcaval (opțional)

Mod de preparare:
Supa concentrată se toarnă într-o cratiță medie şi tine la un foc potrivit până când ajunge la punctul de fierbere. Se reduce focul la minim, păstrând supa la o temperatură constantă dar fără a fierbe.
În paralel, se încălzeşte uleiul de cocos într-o tigaie la foc mediu şi se adăugă ceapă tocată fin. După 1 minut se adăugă dovelacul tăiat cubuleţe cu laterală de aprovimativ 1 cm şi ciupercile feliate. Se gătesc timp de aproximativ 5 minute. Se adăugă cimbrul, sarea, piperul şi şofranul, împreună cu orezul spălat în prealabil în câteva ape. După 1 minut se toarnă o jumătate de cană de supă concentrată clocotită şi se găteşte la foc mc, amestecând continuu până ce orezul absoarbe supa. Se repetă procedeul până orezul devine moale şi cremos. Este posibil să nu fie necesară toată cantitatea de supă. Se presară verdeaţă proaspătă si drojdia inactiva, iar opţional poate fi răzuit caşcaval.

Sursa foto: https://flic.kr/p/dxUgWc

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Supa concentrată se toarnă într-o cratiță medie şi tine la un foc potrivit până când ajunge la punctul de fierbere. 
  2. Se reduce focul la minim, păstrând supa la o temperatură constantă dar fără a fierbe.
  3. În paralel, se încălzeşte uleiul de cocos într-o tigaie la foc mediu şi se adăugă ceapă tocată fin. 
  4. După 1 minut se adăugă dovelacul tăiat cubuleţe cu laterală de aprovimativ 1 cm şi ciupercile feliate. 
  5. Se gătesc timp de aproximativ 5 minute. 
  6. Se adăugă cimbrul, sarea, piperul şi şofranul, împreună cu orezul spălat în prealabil în câteva ape.
  7. După 1 minut se toarnă o jumătate de cană de supă concentrată clocotită şi se găteşte la foc mc, amestecând continuu până ce orezul absoarbe supa. 
  8. Se repetă procedeul până orezul devine moale şi cremos.
  9. Este posibil să nu fie necesară toată cantitatea de supă. 
  10. Se presară verdeaţă proaspătă si drojdia inactiva, iar opţional poate fi răzuit caşcaval.

Comentarii