Pentru a introduce mai uşor usturoiul în alimentaţia copilului, iată un sortiment de unt foarte gustos și simplu de preparat. Unt cu usturoi și ulei de măsline.
Paşii necesari preparării
- Se mixează smântâna în blender sau mixer timp de 5-8 minute până când se alege untul de zer.
- Se scurge zerul şi se curăţă usturoiul.
- Peste unt se adaugă usturoiul pisat, uleiul de măsline şi, dacă doriţi, sare şi piper proaspăt măcinat.
- Se mixează timp de 10 secunde până când totul se omogenizează.
- La final se poate amesteca şi cu puţină apă caldă.
- Pentru copiii mici se pot exclude din reţetă piperul şi sarea.
Acest sortiment de unt cu ulei de măsline este foarte tartinabil chiar şi când este scos de la frigider. Se prepară în 15 minute şi se poate servi ca atare sau pe cartofii copţi în coajă, pentru un plus de savoare.
Sursă foto: http://flic.kr/p/33fPXF