Top 5 articole despre diversificare

Print Friendly, PDF & Email

Schema de diversificare Trecerea la alimentația solidă este o etapă importantă în dezvoltarea copilului. Când, cum și mai ales cu ce să începi, sunt întrebări la care echipa diversificare.ro a încercat să ofere un răspuns.
De-a lungul timpului ne-am documentat și am publicat articole care să vă fie de folos.
Acum ne-am gândit, ca prin acest articol, să oferim un mic ghid al diversificării, mamelor aflate la început de drum. Așa că am ales cele mai importante 5 articole, numai bune de citit la începutul diversificării.

1. Cele mai importante 7 lucruri de știut despre Diversificare– un articol cu câteva informații foarte utile despre procesul diversificării, la care e bine să reveniți din când în când.
2. Schema de diversificare perfectă este schema de început testată cu succes de o mulțime de mămici. În articol găsiți și alte informații importante despre cum ar trebui să se desfășoare primele prânzuri “solide”.
3. Introducerea unui aliment nou implică și o perioadă de testare a toleranței bebelușului. Sunt necesare câteva zile pentru a observa reacțiile organismului. Vă recomandăm articolul 4 sau 7 zile pentru un aliment nou.
4. Continuarea schemei de diversificare perfecte. Aici găsiți informații utile despre introducerea următoarelor 2 mese: masa de fructe și masa de cereale.
5. Tabelul diversificării este numai bun de tipărit și de pus undeva la vedere, căci vă oferă informații importante despre vârsta la care pot fi oferite diverse alimente.

Vă dorim diversificare cu succes și vă invităm la cursurile de diversificare a alimentației bebelușului susținute de Eugenia Dobrescu, tehnician nutriționist, consultant în lactație certificat internațional-IBCLC și fondatoarea www.diversificare.ro

Author: Oana

Sunt mama a trei copii și împreună învăţăm ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă. Ne place foarte mult să gătim împreună, să inventăm și să ne jucăm în bucătărie.

Share This Post On
 • maryuk89

  Mamici, am o intrebare: in scema de diversificare,cand incep zilele 6-7-8, ce cantitate trebuie sa dam? incepe iarasi cu ziua 6 de ex: 2 lingurite apoi ziua 7- 4 lingurite s.a ? Sau mentinem 10 lingurite pe zi? Nu am inteles foarte bine…

  • Bună! În articolul menționat, Eugenia spune:
   “în schema de diversificare, cantitatea de piure de legume oferită bebelușului crește treptat. Cele 2-4-6-8-10 lingurițe sunt orientative. Nu-mi amintesc să le fi respectat :).”
   Copilul primește câtă mâncare vrea. 🙂