chiftele de cartof dulce 1 an

Chiftele de cartof dulce (de la 1 an)

Masă

Gustare

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

25

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

5 porții

Poftiți la chiftele dulci și aromate, rapid de preparat și de nerefuzat – chiftele de cartof dulce. Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună!

Poftiți la chiftele dulci și aromate, rapid de preparat și de nerefuzat – chiftele de cartof dulce. Apreciate de copii și de adulți. Poftă bună!

Chiftele de cartof dulce

chiftele de cartof dulce

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 1 cartof dulce (de dimensiuni mai mari)
– 1 ceapă de mărime medie
– 2 ouă de țară
– ½ lingură de făină integrală
– 2-3 linguri de ulei de cocos (sau alt ulei vegetal)
sare și piper după gust

Mod de preparare:
Cartoful și ceapa se dau pe răzătoarea mare, după care se pun într-un prosop de bucătărie (de hârtie) pentru a absoarbe apa și se lasă deoparte câteva minute. Într-un vas se amestecă ouăle, făina, sarea și piperul. După ce cartoful și ceapa s-au scurs bine de apă, se adaugă în amestecul de ou și se amestecă bine.

Chiftele se pot coace la cuptor, doar ca va trebui foarte bine scoasă apa din cartof și ceapă astfel încât compoziția să se lege și să se poată modela chiftelele (sub formă plată). De asemenea se adaugă în compoziție o lingură de ulei de cocos.

Se pot servi cu smântână sau iaurt grecesc și sos de mere.

Sursă foto: http://flic.kr/p/88mD9i

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Cartoful și ceapa se dau pe răzătoarea mare, după care se pun într-un prosop de bucătărie (de hârtie) pentru a absoarbe apa și se lasă deoparte câteva minute. 
  2. Într-un vas se amestecă ouăle, făina, sarea și piperul.
  3.  După ce cartoful și ceapa s-au scurs bine de apă, se adaugă în amestecul de ou și se amestecă bine.
  4. Chiftele se pot coace la cuptor, doar ca va trebui foarte bine scoasă apa din cartof și ceapă astfel încât compoziția să se lege și să se poată modela chiftelele (sub formă plată). 
  5. De asemenea se adaugă în compoziție o lingură de ulei de cocos.
  6. Se pot servi cu smântână sau iaurt grecesc și sos de mere.

Comentarii