Supă cremă de varză 10 luni

Supă cremă de varză (de la 10 luni)

de Sorin
Masă

Prânz

Fel de mâncare

Supă cremă

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

20

Timp de gătire

15

Dificultate

ușor

Porţii

4 porții

Această supă cremă de varză este o variațiune cremoasă, vegetariană a lucicoșului ardelenesc. Un preparat cu gust aparte, care îi va încânta pe cei mici.

Această supă cremă de varză este o variațiune cremoasă, vegetariană a lucicoșului ardelenesc. Un preparat cu gust aparte, care îi va încânta pe toți membrii familiei.

Supă cremă de varză

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Varza se spală foarte bine și se taie fideluță, iar ceapa se curăță, se spală și se taie julien.
  2. Într-o tigaie topim untul, peste care adăugăm varza, ceapa și puțină apă. 
  3. Se sotează aproximativ 10-15 minute până legumele se înmoaie bine.
  4. După sotare, punem varza și ceapa într-o oală alături de apă și le dăm în fiert.
  5. Luăm oala de pe foc, iar când s-a răcit punem totul în blender alături de sare și de laptele care se va adăuga pe parcurs. 
  6. La sfârșitul mixării, când totul devine o pastă cremoasă, se va adăuga și piperul măcinat.   Poftă bună!
Varza se spală foarte bine și se taie fideluță, iar ceapa se curăță, se spală și se taie julienne. Într-o tigaie topim untul, peste care adăugăm varza, ceapa și puțină apă. Se sotează aproximativ 10-15 minute până legumele se înmoaie bine.

După sotare punem varza și ceapa într-o oală alături de apă si le dăm în fiert. Luăm oala de pe foc, iar cand s-a răcit punem totul în blender alături de sare și de laptele care se va adăuga pe parcurs. La sfârșitul mixării, când totul devine o pastă crempoasă, se va adăuga și piperul măcinat.

La sfârșitul mixării, când totul devine o pastă cremoasă, se va adăuga și piperul măcinat.

Poftă bună!

Foto: diversificare.ro

Comentarii