Până nu demult ştiam să gătesc peştele aproape “înecându-l” în ulei. Iată că am descoperit o variantă mai sănătoasă a peştelui pane – peşte cu sos tartar.
Pește cu sos tartar un deliciu de pus în farfuriile celor mici!
Cartofii în coajă se spală şi se taie pe lung în felii de 2 cm grosime care se scufundă timp de 3 minute în apă clocotită. Se scot, se scurg bine şi se pun într-un vas.
Se stropesc cu cele 2 linguri de ulei de măsline şi se amestecă bine. Cartofii se răstoarnă într-o tavă de copt, se condimentează cu sare, piper negru şi cimbru şi se pun la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute sau până când se rumenesc pe margini.
În timp ce cartofii stau la cuptor, se pregăteşte sosul tartar după rețeta de aici.
În trei boluri se pregătesc făina, oul bătut şi pesmetul amestecat cu un praf de sare şi piper măcinat. Fiecare file de peşte se tăvăleşte pe rând prin făină, ou şi apoi prin pesmet.
Se pun la incins la foc mediu cele 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie lată cu ceramică şi se prăjesc fileurile de peşte timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până devin aurii.
Se așază pe farfurie câte un file de peşte alături de cartofi. Adăugați o lingură de sos tartar şi un sfert de lămâie. Sursă foto: https://flic.kr/p/83h2d9