Cartofi wedges 8 luni

Cartofi wedges

Masă

Cină

Fel de mâncare

Fel principal

Ingredient principal

Legume

Timp de preparare

10

Timp de gătire

30

Dificultate

ușor

Porţii

2 porții

Cartofi wedges, gustare ideală pentru cei mici dar şi pentru cei mari. Gustul dulce al cartofului este subliniat de amestecul de condimente.

O porție de cartofi wedges este o gustare rapidă şi delicioasă pentru prichindei şi nu numai. De multe ori, încerc să ofer copiilor mei alternativa sănătoasă a mâncărurilor din comerț. Am ales această rețetă, pentru că se prepară foarte repede. Copiii pot participa la procesul de producţie, ceea ce va transforma totul într-o experiență foarte plăcută și… utilă tuturor.

Paşii necesari preparării

  1. Se curăţă cartofii, se taie în sferturi şi se fierb pe jumătate la foc mediu, în apă cu sare (dacă vârsta copilului permite).
  2. Între timp, se pregăteşte amestecul de condimente. Se amestecă pesmetul, sarea, cimbrul, boiaua de ardei şi usturoiul şi se pun în castron. Cantităţile de condimente pot varia în funcţie de preferinţa fiecăruia, însă, va trebui ca pesmetul să fie în cantitatea cea mai mare. Se poate adăuga şi rozmarin sau orice altceva preferaţi. Pentru copiii mai mari şi părinţi se poate adăuga boia de ardei iute.
  3. După ce cartofii au fiert pe jumătate, se scurg de apă şi se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de măsline.
  4. Se amestecă bine şi se dă fiecare cartof în parte prin amestecul de condimente. Aceasta este partea cea mai distractivă.
  5. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se aşază cartofii unul lângă altul.
  6. Se coc la foc mediu la cuptorul obişnuit cu gaz sau la 180 de grade la cuptorul electric, pentru 20 de minute (sau mai mult, în funcţie de cât de rumeni îi doriţi).Pesmetul şi boiaua de ardei îi ajută să se rumenească la exterior, iar la interior să rămână moi.

Se servesc alături de un sos de roşii, asta am ales noi, un sos de smântână cu usturoi sau orice alt sos care este pe placul micuţilor.

Sursă foto: Diversificare.ro