tort de mere coapte 3 ani

Tort de mere coapte (de la 3 ani)

de Adina
Masă

Desert

Ocazie

Onomastică

Fel de mâncare

Desert

Ingredient principal

Semințe & nuci

Timp de preparare

30

Timp de gătire

50

Dificultate

ușor

Porţii

10 porții

Astăzi va propun o rețetă de tort de mere cu gust de copilărie. Eu abia aștept să-l încerc din nou!

Astăzi va propun o rețetă de tort de mere cu gust de copilărie. Eu abia aștept să-l încerc din nou – tort de mere coapte.

Tort de mere coapte

Tort de mere

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:
– 6-7 mere potrivite
– 9 linguri zahăr brun pentru caramelizat + 4 linguri zahăr brun pentru blat
– 70g miez de nucă măcinat
– 4 linguri magiun de prune
– 5 linguri făină integrală
– 5 ouă
– 3 linguri ulei
– 2 linguri apă
– 1 linguriță vanilie
– 3 linguri nucă de cocos răzuită
– 1/2 linguriță praf de copt

Mod de preparare:
Aveți nevoie de o tavă rotundă mai inaltă (aprox. 15cm) sau de un vas rotund de sticlă termorezistentă. Eu prefer ultima variantă.

Se caramelizează zahărul brun: se pune zahărul într-un vas la foc mediu, amestecând mereu și atunci când e complet topit se tapetează cât mai uniform vasul cu zahărul ars. Se lasă la răcit. Între timp se curăță merele de coajă și cotor.

După ce zahărul tapetat s-a răcit, se aranjează merele în vas. Nuca măcinată se amestecă cu magiunul de prune. Compoziția astfel obținută se pune în locurile rămase din interiorul merelor și între acestea, după care vasul se bagă pentru 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.

Cât merele se înmoaie, ne ocupăm de blat. Ouăle se sparg, separând albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă bine cu 4 linguri de zahăr, ulei, apă și vanilie. Albușurile se bat spumă și când s-au întărit se adaugă gălbenușurile. Se încorporează cu grijă, amestecând de jos în sus, pentru a nu se lăsa albușul. Cele cinci linguri de făina integrală se amestecă cu praful de copt și apoi se presară în ploaie în vasul cu compoziția, amestecând în același fel.

Compoziția blatului se toarnă peste vasul cu merele coapte și se bagă la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră (dar testul scobitorii este cel mai sigur). La final, după ce se scoate din cuptor, se presară deasupra merelor nucă de cocos răzuită.

 

Ingrediente

Paşii necesari preparării

  1. Aveți nevoie de o tavă rotundă mai inaltă (aprox. 15cm) sau de un vas rotund de sticlă termorezistentă. Eu prefer ultima variantă. Se caramelizează zahărul brun: se pune zahărul într-un vas la foc mediu, amestecând mereu și atunci când e complet topit se tapetează cât mai uniform vasul cu zahărul ars. Se lasă la răcit. 
  2. Între timp se curăță merele de coajă și cotor. După ce zahărul tapetat s-a răcit, se aranjează merele în vas. 
  3. Nuca măcinată se amestecă cu magiunul de prune. Compoziția astfel obținută se pune în locurile rămase din interiorul merelor și între acestea, după care vasul se bagă pentru 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.
  4. Cât merele se înmoaie, ne ocupăm de blat. Ouăle se sparg, separând albușurile de gălbenușuri. 
  5. Gălbenușurile se freacă bine cu 4 linguri de zahăr, ulei, apă și vanilie. 
  6. Albușurile se bat spumă și când s-au întărit se adaugă gălbenușurile. Se încorporează cu grijă, amestecând de jos în sus, pentru a nu se lăsa albușul. 
  7. Cele cinci linguri de făina integrală se amestecă cu praful de copt și apoi se presară în ploaie în vasul cu compoziția, amestecând în același fel.
  8. Compoziția blatului se toarnă peste vasul cu merele coapte și se bagă la cuptor pentru aproximativ o jumătate de oră (dar testul scobitorii este cel mai sigur).
  9.  La final, după ce se scoate din cuptor, se presară deasupra merelor nucă de cocos răzuită.

Comentarii